EHBO- Sportverzorging -

EHBO- Sportverzorging

EHBO- Sportverzorging


Bij het vaststellen van het beleidsplan voor de lange termijn is duidelijk gesteld dat Marvilde een club is die het plezier en zorg voor de leden en vooral voor de jeugd hoog in het vaandel heeft.

Daarom is Marvilde in 2009 gestart met het op peil brengen van de EHBO kennis binnen de vereniging middels het opleiden van een groot aantal vrijwilligers.

Marvilde streeft er naar dat elk team een trainer of leider met EHBO kennis heeft. Daarom hebben een aantal trainers / leiders de complete ehbo cursus gevolgd en hebben daarnaast een flink aantal de cursus “EHBO langs de lijn” succesvol afgerond.
Daarnaast heeft de gemeente Veldhoven een AED ter beschikking gesteld aan onze vereniging. Daaruit voortvloeiende hebben tevens aantal leden ook een reanimatiecursus gevolgd.

Alle voornoemde cursussen zijn, in goed overleg, verzorgd door de EHBO vereniging Veldhoven.

Door het grote aantal geslaagde cursisten binnen alle geledingen van Marvilde, dus van de begeleiding bij de teams t/m de bestuursleden en van de wedstrijdleiding t/m het barpersoneel, is de kans zeer groot dat er altijd wel iemand met EHBO en reanimatiekennis aanwezig is bij de trainingen, wedstrijden en andere evenementen.

Om blessures en sportongevallen te voorkomen is er een start gemaakt om het het preventiebeleid verder uit te werken. In eerste instantie wordt dit gedaan middels het verstrekken van informatie. Deze informatieverstrekking vindt in nauwe samenwerking met Sportmax en clubzorg plaats. Dit is een onderdeel van het Maxima Medisch Centrum (MMC) dat zich speciaal richt op sportverenigingen in haar werkgebied.
Daarnaast is er de mogelijkheid voor de leden om een gratis concul te verkrijgen met onze Fysiotherapeutenpraktijk Claessen en van de Rijt.
Meer info over de tijden en de praktijk is hier te vinden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!