Datum

9 september 2020 20:30

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd van vandaag was tegen Nuenen. De derde bekerwedstrijd. Met de vele blessures binnen het team, was het niet mogelijk om een compleet team op de been te brengen. Gelukkig kwamen Daan, Vince en Rick ons helpen. Waarvoor nogmaals onze dank.

Meteen na de aftrap werd Nuenen teruggedrongen. Na 1 minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Een scrimmage voor de goal van Nuenen werd tot 2 keer toe uit de goal gehouden. Mike maakte er een einde aan door de bal uiteindelijk tegen de touwen te schieten. Een minuut later maakte Niels van Herwijnen een heerlijke actie, maar de bal schoot net te ver van zijn voet. We hadden Nuenen meteen onder druk staan. De bal ging lekker rond en er was controle over de wedstrijd. Enkele wereld passes van Niels Sonneveld, zorgden voor onrust in de Nuenense verdediging. Uit een corner was het Vince die bijna scoorde. Er volgde een nieuwe corner. Daan nam de bal en draaide hem van de rechterkant via de linkerpaal binnen. Wat een lekkere goal zeg. 2-0. Terwijl ik deze goal nog in de blog aan het zetten was, hoorde ik een bekend, maar angstaanjaagend geluid. De bank reageerde enthousiast: "Daar gaat Niels!" Ik kijk op en zie nog net de laatste actie van Niels "Stoomtrein" Sonneveld. Zijn heerlijke solo eindigde in een prima goal. 3-0.

Foto-Eisebahnfreunde-Hasetal-Thorsten-Weber.jpgKlik op het plaatje en zet je geluid aan.

Wat later maakte Niels van Herwijnen de 4-0. Daan gaf een hoge bal, de tegenstander kopte de bal door en hierdoor kon Niels er vandoor. Wat later hoorden we het angstaanjagende geluid weer en vloog de bank omhoog: Niels Sonneveld stoomde weer op. Deze keer had hij net te weinig controle.

Na de rust was het spelbeeld compleet anders. Nuenen had wat omzettingen gedaan. Hierdoor kwamen zij een aantal keren goed voor onze goal. Toch waren het onze blauwwitten die de 5-0 maakten. Een verre ingooi van Rick werd door Niels knap binnen gehouden. Hij zag de opkomende Noa. Noa schoot prima binnen. Wat later weer een kans voor Noa. Dyandro ziet hem staan, maar de bal ging net naast.

Een zwakke tergspeelbal werd door Nuenen onderschept en zij maakten de 5-1. Dat was het sein voor een zeer matige fase vanuit Marvilde perspectief. De bal werd in korte tijd twee keer bij Nuenen afgeleverd, waardoor zij terug konden komen tot 5-3.

Hierna werd de wedstrijd weer teruggepakt en er kwamen weer kansen. Noa maakte een mooie actie en zette Mike voor de goal. Helaas miste Mike. Twee minuten later kreeg Niels een kans, maar de keeper tikte hem net over. Joey was te laat met een sliding en aangezien dit de tweede keer was, kreeg hij geel. Toch kwamen de mannen niet echt in gevaar. Mike zorgde voor het slotakkoord. Zijn voorzet viel (een beetje lucky) bij de tweede paal binnen en zo eindigde de wedstrijd in 6-3.

De eerste en tweede helft waren niet met elkaar te vergelijken. De eerste rustig en goed, de tweede slordig en gehaast. Er kan daar nog winst gehaald worden. We hebben nu een paar dagen rust en we kunnen het lichaam even laten rusten na een zware voetbalweek. En dan begint volgende week de competitie. We zijn er klaar voor.