Datum

19 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Soms moet je er gewoon niet om heen draaien. Dat heeft geen enkele zin. Deze wedstrijd was na de 1-1 een compleet drama! Waar dat mee te maken heeft? Met zelfkennis en teambelang.

De wedstrijd begon erg sterk voor Marvilde. De mannen kregen na 1 minuut al een flinke kans. Na 5 minuten moest een speler van Brandevoort de bal van de lijn halen. De prima pass van Thomas op Niels en het daarop volgende schot, werd letterlijk van de doellijn gehaald. Uit de corner die vlak daarna genomen werd, werd wel gescoord: Noa verlengde de bal op bijzondere wijze en Dyandro kon van dichtbij binnen hameren. 0-1. Het initiatief bleef bij een goed voetballend Marvilde. Niels zijn voorzet was net te hoog voor Noa, die net niet binnen kon koppen..

Na een half uur spelen kreeg de scheidsrechter kramp. De blauwwitten waren op dat moment al opgeschrikt door Thomas Kars, die onder de wedstrijd niet goed werd en duizelig van het veld moest. Na de blessurebehandeling van de scheidsrechter was het gedaan met voetballen. Een onbesuisde tackle miste bal en speler volledig, waarna Brandevoort een uitstekende voorzet kon geven. Deze werd onberispelijk binnengekopt. Marvilde gaf hiermee een startsignaal voor Brandevoort. Na 2 megafouten achterin, stond het heel snel daarna 3-1 voor Brandevoort. Nu kun je de schuld bij de achterhoede leggen, maar als we goed terug kijken, begint de fout bij vreselijk simpel balverlies voorin en het daarna niet mee terug verdedigen. Van enige vorm van communicatie was ook geen sprake. Een probleem van het hele team dus.

In de rust sprak de trainer stevige woorden. Elkaar de schuld geven en niet tegen kritiek kunnen hoort niet bij deze groep. Maar gisteren bleken een aantal spelers toch nog even een spiegel nodig te hebben. Toch was er bij het technisch hart van JO19-2 nog vertrouwen in een goede afloop. Marvilde had namelijk 25 minuten lang gedomineerd.

Na de rust ging Brandevoort stevig verder. En vrij snel na de rust werd het 4-1. Wat later viel ook de 5-1. Kort hierop een heerlijke Marvilde actie. Niels zag in het strafschopgebied de inlopende Noa. Deze werd geduwd, miste de open kans, maar Marvilde kreeg een penalty. Thomas van Ool legde aan, schoot prima, maar zag zijn schot gestopt door de Brandevoortse keeper. Het slotakkoord was voor Marvilde. Thomas van Ool stak de bal prima tussendoor naar Levi. Die raakte de bal verkeerd en scoorde daarmee, binnenkant paal, de 5-2.

Blessures zorgen voor een smalle selectie. En soms zit het gewoon tegen, maar deze wedstrijd is verloren door onze eigen schuld. Of het een te gezellige vrijdagavond is, of dat we nog aan elkaar moeten wennen, het kan allemaal best. Maar deze wedstrijd mogen we niet vergeten! Hier moeten we van leren en een ieder moet voor zichzelf bedenken hoe hij het team kan helpen! Volgende week spelen we thuis tegen Waalre. Tijd voor revanche...