Eerselsedijk 40
5571TM
BERGEIJK
tel. 0497-572245

Na een aantal makkelijke wedstrijden, volgen altijd een paar moeizamere westrijden. Dat ligt aan veel factoren: Onderschatting van de tegenstander, een tegenstander die erg hun best doen om van een koploper te winnen en als team te veel bezig zijn met dingen waar je geen invloed op hebt. Op een tegenstander, assistent scheidsrechter en scheidsrechter heb je geen invloed. Op je eigen spel wel. Dus als we daar meer mee bezig gaan, dan gaan we, zeker weten, vooruit in ons spel en makkelijker spelen.

Vandaag was zo'n wedstrijd. Tijdens een uitstekende warming-up werd de basis gelegd voor 3 punten. Het positiespel was fel en goed. Simpel vrijlopen en niet de hele tijd rennen met de bal. Dat beloofde veel goeds. Na het eerste fluitsignaal werd die goede flow al snel te niet gedaan door een vreemde arbitrale beslissing. Meteen waren de koppies niet meer met onszelf bezig, maar bij de scheidsrechter. Ondanks de onvrede, kwamen we wel snel op voorsprong. Jesse soleerde zich naar de goal van Bergeijk en rondde prima af. Vijf minuten later zagen we een heerlijke actie van Acheampong. Hij slingerde de bal heerlijk achter de verdediging. Zo in de voeten van Jesse. En die moet je zo'n buitenkansje niet geven: 0-2. Tot aan de rust creërden we nog wel enkele goede kansen, maar werd er meer aandacht gegeven aan de matig fluitende scheidsrechter en de assistent grensrechter.

In de rust kwam de trainer vooral daar op terug. Hou je bezig met de dingen waar je invloed op hebt en ga samen voetballen. Dat werd binnen 10 seconden na de rust al meteen beloond. Een geweldige combinatie van de blauwwitten zorgde voor een nieuwe goal. Uit de pass van Evan maakte Jesse de 0-3. Dit was het voetbal wat we moeten laten zien om in de topwedstrijden ook goed voor de dag te komen. Uit een corner werd Guilio met een kopbal verslagen en rook Bergeijk bloed. Maar Marvilde bleef geduldig aanvallen en kreeg vele kansen. Daantje miste er een paar, maar de eerstvolgende bal die hij kreeg, gaf hij toch aan Acheampong. Die legde de bal heerlijk over de keeper heen en zo werd het 1-4. Bergeijk probeerde ons verder terug te dringen en dat lukte ook wel, omdat zij steeds de middelste linie over sloegen en met een lange bal probeerden in de buurt van onze 16 meter te komen. Door de aanvallende drang van onze hardwerkende middenvelders, kwamen zij steeds net te laat terug, waardoor Bergeijk toch af en toe gevaarlijk werd.
Uit een corner kwam de bal aan de linkerkant bij Acheampong terecht. Hij gaf een heerlijke voorzet op maat, die door Jesse vakkundig binnen werd gekopt. Bergeijk kwam via een schot nog terug tot 2-5 en hun trainer geloofde er nog in. Toch werd het niet echt spannend meer. Ondanks aandringen van Bergeijk, kregen wij de beste kansen.

We hebben vandaag als team weer stappen vooruit gemaakt. Minder gemopper, meer samenspel, maar nog wel afgeleid door factoren van buitenaf. Daar kunnen we nog winst halen. Dan kunnen we ons volledig concentreren op ons eigen spel. Er zal steeds meer tegenstand komen. We zullen het nog erg lastig krijgen. Maar als we er voor elkaar zijn en samen blijven voetballen, dan komen er mooie tijden aan. Op naar de volgende wedstrijd!