Het Schaapsdijk 109
5657AW
EINDHOVEN
tel. 040-2550470

Een keer per jaar staat er een groot kruis in de agenda van de trainer. In de Duitse herfstvakantie organiseren de oosterburen Spiel, een grote spellenbeurs is Essen. Vriendelijk wordt Michael dan ingeschakeld voor de training van woensdag en de wedstrijd van zaterdag. En zo gaat het al jaren. Ook dit weekend was Michael de coach van de JO15-1.

Luc Croonen wilde de blog wel bijhouden en dat was erg fijn voor de spelende trainer. Iets over twaalf kwamen de eerste meldingen binnen. Vlug pakte de trainer er een powerbank bij, om niks van de wedstrijd te hoeven missen. En toen bleef het stil. Tijdens de ronde van een meespelende Duitser, vlug even refreshen. Nog niks, dus goed nieuws. Ah, de wedstrijd begon pas om kwart over 12, dus nog niet begonnen. De spanning steeg op de speeltafel. Ook bij de wedstrijd. Al snel na de aftrap verscheen de eerste melding op de telefoon van de trainer. 1-0, typfoutje van de blogger? Nee, helaas kwam Dbs op voorsprong en moesten de Marvilde mannen terugvechten. Een kwartiertje later stond de 2-0 op het scorebord. "Niks aan de hand", dacht de trainer. "Vorige week trokken we dat ook recht". Aan de speeltafel merkten de andere spelers de onrust bij de trainer. Melding  - Schot van Jesse wordt door de keeper tegengehouden. Iets later de volgende melding: Corner van Thijs overgetikt door Danny. Jammer, maar de kansen kwamen."YES!!", galmde het ineens aan de speeltafel. "Jesse scoort. Come on boys". De Duitse tegenspeler snapte er niets van en speelde verstoord verder. Daan gaf de bal op Jesse en dus 2-1. De spanning steeg weer bij de trainer.
Rust bij de wedstrijd in Eindhoven en dus ook even in Duitsland. Al snel na de rust kwam de 3-1 op de blog voorbij en dat was zichtbaar te zien aan het gezicht van de trainer.  Een schot van Evan op de lat, bracht weer hoop bij de trainer, maar de volgende melding was de 4-1 en het werd stil aan de speeltafel.  De trainer hoopte dat het toch nog goed zou komen, maar wist na de 5-1 dat het voorbij was. Toch bleven de mannen van Marvilde strijden, want even later stond de 5-2 op het scorebord. Een schot van afstand door Evan. Lekker boys... Terwijl het bordspel tegen het einde liep, verscheen in de blog een volgende bal op de lat van Dbs, dus Marvilde bleef aanvallen. Tevergeefs. Het bleef   5-2.
Na de wedstrijd stuurde Michael een bericht. "Jammer Stef, niet gelukt" "Waren ze beter?", vroeg Stef. "Ja, helaas wel". Jammer mannen, hier leren we hopelijk ook weer van. Volgende week weer een nieuwe kans. De Duitser aan de speeltafel lachte: "Ich habe das Spiel gewonnen".