Zwaluwen Jeugd Beker O15 3e ronde Groep 5 07

Sterkselseweg 51
5591VE
HEEZE
tel. 040-2262698

Nadat we vorige week afgelast waren en de week er voor een enorm nat pak in Eersel hadden gehaald, stond deze keer de 3e ronde van de bekercompetitie op het programma. Daarvoor moesten we naar Heeze. Zonder de geblesseerde Thijs en de afwezige Jan en Danny, traden de blauwwitten aan op het hoofdveld van het ruim opgezette sportpark van RKSV Heeze.

De eerste 5 minuten waren erg aftastend. Heeze voetbalde soepen en liet de bal aardig rondgaan. Tot echte kansen kwam het echter niet. De eerste echte kans kwam van onze kant. Een scrimmage voor de goal van Heeze kon niet afgemaakt worden. Drie minuten later wordt de bal op de meevoetballende Gulio gespeeld. Hij nam echter te veel tijd om de bal weg te werken en werd onder druk gezet. Hieruit leek een goal te komen, maar de altijd hardwerkende Daan wist de bal van de doellijn te glijden en zo bleef ons een tegendoelpunt bespaard. De volgende minuten golfde het spel op en neer, waarbij het betere veldspel van Heeze bleef opvallen. Maar dat werd door Marvilde gecompenseerd door hard werken. Tien minuten voor de rust mocht Jesse van rechts aanleggen voor een vrije trap. Deze daalde lekker en verschalkte de tot dan goed keepende Heezer doelman. 0-1 net voor de rust. De trainer haalde opgelucht adem. Maar dit was voor de Marvildrianen een bevrijding en er werd een schepje bovenop gedaan. Een fantastische combinatie tussen Damian en Jesse en de ongelooflijk knap meegesprintte Daantje zorgde voor de 0-2. Alles paste in deze aanval en dit was een heerlijke actie van de mannen.
Vlak voor de rust nam Damian een corner van links. Jesse stond op scherp en maakte de 0-3. Wow, wat een enerverende 10 minuten waren dat.

In de rust werd gewezen op het uitspelen van de wedstrijd, het geconcentreerd blijven en het spelen op je positie. Helaas had de 0-3 voorsprong de mannen van Marvilde wat laconiek gemaakt en kwamen ze erg slecht uit de startblokken. Al na 5 minuten zat de bal op onze paal. Hierna hield Gulio ons op de been, want anders was het al snel 3-3 geweest. We misten ons middenveld, dat veel te ver vooruit voetbalde en de verdediging een beetje in de steek liet. De eerst volgende aanval van Marvilde gaf ons weer rust. Evan haalde verwoestend uit en de bal eindigde aan de binnenkant van het zijnet. Na 3 schoten belandde de bal voor zijn voeten en toen was de keeper kansloos. De 0-4 was erg welkom, want hierna werd de organisatie hersteld en kwamen onze jongens weer meer aan voetballen toe. Toch bleef Heeze ook gevaarlijk en moest Gulio nog enkele malen redden.

Heeze probeerde de bal via de lange bal richting ons doel te brengen, maar Ilas onderschepte deze bal en zette Giovanni in positie om te scoren. Met een sierlijke draai loste Giovanni zijn tegenstander en schoot meteen onberispelijk binnen, 0-5. Niet veel later kreeg Didier de bal op zijn hand en gaf de scheidsrechter terecht een penalty. Gulio was kansloos en de stand werd 1-5.  Leuk voor Heeze, maar voor ons telde het doorgaan in de beker. En na het laatste fluitsignaal heerste bij Marvilde een opperbeste stemming.

We waren deze wedstrijd niet beter. We hebben wel erg hard gewerkt en op de juiste momenten toegeslagen. En dat maakte van ons de terechte winnaar. We hebben weer als een team geknokt. En dat hoort bij een echte bekerwedstrijd. Klasse mannen! Door naar de volgende ronde. Voor nu wens ik alle spelers,  de staf (Tamara en de opa van Jesse), de ouders en alle andere volgers van JO15-1 een hele fijne kerst en ongelooflijk fijne feestdagen. Blijf gezond en tot snel.