Uranusstraat 1
5081TB
HILVARENBEEK
tel. 013-5052173

Wedstrijduitslag_Hilvaria_-_Marvilde_1-2.jpgDe competitie is voor Marvilde bijna perfect verlopen. In een klasse met sterke tegenstanders werd 18 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en slechts 2 keer verloren. Die verliespartijen kwam toen het kampioenschap, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al een feit was. Vandaag stond de laatste wedstrijd op het programma in Hilvarenbeek tegen Hilvaria. De eerste wedstrijd van deze competitie kwam Hilvaria op bezoek bij Marvilde en maakte Hilvaria meer aanspraak op de overwinning dan Marvilde. Uiteindelijk was de 0-0 dus gelukkig voor Marvilde, maar dat was wel het begin van al dat moois. Hilvaria kwam vandaag eerst op voorsprong, miste een penalty, maar hierna wist Marvilde de score toch nog om te draaien en ging met een verdiende overwinning naar huis.

De eerste minuten gingen gelijk op zonder grote kansen. In de 13e minuut was er een eerste grote kans voor Hilvaria. Max Toemen kwam midden voor het doel vrij te staan en stiftte de bal over de uitkomende Youri Keij in het doel van Marvilde, 1-0. Vier minuten later mocht Yoerie van Rijswijk vanaf links het strafschopgebied ingaan. Zijn schot ging naast. Pas na 24 minuten kreeg Marvilde een grotere kans. Een voorzet van Ferry Aerts werd weggewerkt en daarna op 16 meter overgeschoten door Clint van Doorn. Op het half uur was het weer Ferry Aerts die de bal voor gaf en Sil van Herwijnen tikte bij de eerste paal in. Keeper Sjors van Laarhoven kon nog net redding brengen tot corner. Die corner werd uiteindelijk ingeschoten door Ferry Aerts, in de handen van de doelman. Dit leverde Ferry een blessure op en hij werd vervangen door Tayfun Yilmaz. Vijf minuten voor de rust kreeg Hilvaria een grote kans om de score te verdubbelen. Een sliding van Clint van Doorn werd (onterecht?) bestraft met een strafschop, maar Youri Keij wist de ingeschoten penalty van Frank Kolen tegen te houden.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen Anwar Janssen diep gestuurd werd. Voor de doelman gaf hij breed, waarna Sil van Herwijnen de bal in het lege doel kon tikken, 1-1. Hierna werd het spel van twee kanten erg onrustig. Pas in het laatste kwartier wist Marvilde de draad weer op te pakken. En dat leverde meteen een doelpunt op. Tayfun Yilmaz gaf diep op Sil van Herwijnen, waarna Sil in het strafschopgebied aangetikt werd door Greg van Gestel. De toegekende strafschop werd prima binnen geschoten door Robbert Born, 1-2. Twee minuten later joeg Tayfun Yilmaz de bal af bij een verdediger van Hilvaria. Alleen richting het doel besloot Tayfun op 25 meter de bal over de ingevallen doelman Martijn Bijdevier te schieten. Precies op de rand van het strafschopgebied kon Bijdevier nog net bij de bal. Een paar minuten voor het einde ontstond de laatste grote kans toen Robbert Born een lange bal gaf op Sander Megens. Sander tikte deze door naar Sil van Herwijnen, maar de doelman van Hilvaria was hem de baas.

De competitie zit er op voor Marvilde. Volgende seizoen mag het in de eerste klasse proberen te laten zien wat het op een niveau hoger waard is. Mierlo Hout, Someren en Oirschot Vooruit mogen proberen via de nacompetitie naar de 1e klasse te gaan. Beerse Boys is gedegradeerd en RKVVO en Braakhuizen moeten proberen degradatie te voorkomen via de nacompetitie.