Sportparklaan 2
5091EM
OOST WEST EN MIDDELBEERS
tel. 013-5141351

Wedstrijduitslag_Beerse_Boys_-_Marvilde_0-4.jpgNa twee nederlagen na het behaalde kampioenschap ging Marvilde weer verder waar het tot aan het kampioenschap mee bezig was. Beerse Boys is rode lantaarndrager en legde de bezoekers weinig in de weg. Marvilde kwam al in de tweede minuut op voorsprong, bouwde dit uit tot 0-3 bij de rust en maakte er in de tweede helft nog een doelpunt bij, zodat uiteindelijk een 0-4 einduitslag op het scorebord stond, maar dat had ook gemakkelijk het dubbele kunnen zijn.

De eerste de beste aanval van Marvilde leverde een steekbal van Tayfun Yilmaz op Sil van Herwijnen op. Sil ging alleen op doelman Rob Wilborts af. In het strafschopgebied omspeelde hij de doelman die hem op zijn beurt neerhaalde. De toegekende strafschop werd, al in de 2e minuut, onhoudbaar ingeschoten door Yurjen de Jongh, 0-1. Na een kwartier nam Yurjen de Jongh vanaf rechts een hoekschop die net voorbij de tweede paal ineens ingeschoten werd door Ferry Aerts. Een knappe poging, maar deze spatte uiteen op de billen van een verdediger. In de 19e minuut werd de score toch verdubbeld. Clint van Doorn gaf een lange bal vanaf rechtsachter naar linksvoor op Ferry Aerts. Ferry gaf voor en Sil van Herwijnen mocht de 0-2 intikken. Iets na het half uur een prima één-tweetje tussen Tayfun Yilmaz en Twan Demin. Twan kwam hiermee alleen voor de doelman, maar zijn lobje kon nog net tegengehouden worden tot corner. Vijf minuten voor de rust leek Beerse Boys terug te komen in de wedstrijd. Balverlies in de verdediging bij Marvilde zorgde ervoor dat Jannes Mulders in balbezit kwam. Mulders gaf de bal mee met Erik Jans, maar zijn lob eindigde op het dak van het doel. In de tegenaanval bleef een voorzet enigszins hangen in het strafschopgebied van de thuisclub. Uiteindelijk viel deze voor de voeten van Tayfun Yilmaz die teruggaf op Twan Demin. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied was prima en zorgde voor de 0-3 ruststand.

In het eerste kwartier van de tweede helft was de thuisclub het meest in de aanval. Dit leidde tot 2 schietkansen van Lars van de Sande en Pepijn van Spreuwel. Beide keren stond Sam van Rooij paraat om de bal weg te boksen. Hierna was de tegenstand van Beerse Boys verdwenen en kon Marvilde naar hartenlust aanvallen en kansen creëren. Meerdere van deze aanvallen strandden in een slechte eindpass die meestal veroorzaakt was door het zeer slechte veld. Over 2 weken wordt begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld, dus dat slechte veld zal over een tijdje verleden tijd zijn. In de 70e minuut gaf Twan Demin diep op Ferry Aerts aan de linkerkant. Zijn voorzet kon eenvoudig door Sil van Herwijnen ingetikt worden bij de 1e paal, 0-4. Eén minuut later kwam de voorzet van de andere kant van Clint van Doorn. Deze keer mocht Anwar Janssen op 7 meter inschieten, maar hij mikte iets te hoog en dus ging deze hard tegen de lat. Tien minuten voor het einde gaf Mathijs de Bie voor vanaf links en mocht Sander Megens inkoppen. De kopbal was niet krachtig genoeg en dus kon Wilborts eenvoudig redden. In de 83e minuut ging Sil van Herwijnen knap twee tegenstanders voorbij aan de linkerkant. Op de achterlijn dicht bij het doel gaf hij voor op Sander Megens. Sander schoot tegen de eerste paal.

Na de nederlagen tegen Rood Wit V en Sparta’25 krijgt Marvilde in de laatste drie wedstrijden van dit seizoen nog drie tegenstanders tegen uit de onderkant van de stand. Beerse Boys moet vechten met RKVVO en Braakhuizen om te bepalen wie rechtstreeks degradeert (één van de drie) en wie de nacompetitie in moet (de andere twee). Tegen Marvilde had Beerse Boys niets in te brengen. Marvilde speelt volgende week haar laatste thuiswedstrijd tegen Valkenswaard en gaat dan op Tweede Pinksterdag nog op bezoek bij Hilvaria.