Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Marvilde_-_Rood-Wit_35.JPGMarvilde kon vandaag de eerste periode winnen. Daarvoor moest één punt gehaald worden tegen dorpsgenoot Rood Wit. Beide teams zijn de laatste wedstrijden in vorm. Marvilde al het hele seizoen (8x winst en 2x gelijk), maar Rood Wit vooral in de laatste zes wedstrijden (4x winst en 2x gelijk). De stand op de ranglijst was voor Marvilde dus zeker geen garantie voor een overwinning. Na een wedstrijd met veel strijd, maar weinig goed voetbal, was een doelpunt van Anwar Janssen uiteindelijk beslissend voor Marvilde en was de het winnen van de eerste periode dus een feit.

Vóór de wedstrijd werd Tayfun Yilmaz in het zonnetje gezet voor 250 wedstrijden in Marvilde 1. Helaas moest Tayfun vandaag genoegen nemen met een plek bij de reserves.
De eerste helft ging gelijk op, waarbij vooral hard werken en strijd leveren de boventoon voerde. Beide teams kwamen nauwelijks tot kansen en de rust leek dan ook bereikt te worden met een doelpuntloze stand. De 45e minuut bracht hier uiteindelijk toch nog verandering in. Ferry Aerts ging diep op links, maar zijn voorzet was aan de harde kant. Sil van Herwijnen wist deze nog net binnen te houden aan de rechterkant. Hierdoor hield hij de aanval in leven en via Clint van Doorn kwam de bal bij Wouter van Vark aan de linkerkant terecht. De aanvoerder van Marvilde gaf de perfecte voorzet die door Anwar Janssen verlengd werd tot in het doel, 1-0.

De tweede helft werd het veldspel niet beter. Het was en bleef een echte derby, strijd en matig voetbal. Naar het einde toe hanteerde Rood Wit steeds meer de lange bal, maar gelukkig voor Marvilde viel die nooit goed voor een aanvaller van de bezoekers. Marvilde wist de voorsprong dus over de 90 minuten te tillen en zo de 9e overwinning in deze competitie te behalen.

Met nog één wedstrijd te gaan in de 1e periode is Marvilde met een voorsprong van zes punten op nummer 2 niet meer te achterhalen. De eerste prijs van dit seizoen is een feit, maar gezien de voorsprong en het vertoonde spel lijkt dit slechts het begin van iets moois voor de resterende 13 wedstrijden.