Winde 1 B
5667AX
GELDROP
tel. 040-2855822

Wedstrijduitslag_Braakhuizen_Marvilde1-2.jpgNiets gaat vanzelf en een hele competitie goed spelen is vrijwel onmogelijk. Afgelopen donderdag bleek dat al een beetje en werd in de blessuretijd de gelijkmaker geïncasseerd. Vandaag op bezoek bij Braakhuizen was er tot aan de rust geen vuiltje aan de lucht. Het spel was overtuigend en de voorsprong geruststellend (0-2). Na 90 minuten moest Marvilde toch heel blij zijn dat de overwinning (1-2) behaald was na een erg onrustige tweede helft die volledig door Braakhuizen beheerst werd.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig voor Marvilde. Doelman Sam van Rooij kreeg geen enkele bal in handen. In de 12e minuut resulteerde dit in de verdiende voorsprong. Robbert Born nam een vrije trap op 25 meter snel op Ferry Aerts. In het strafschopgebied schoot hij diagonaal de   0-1 in het doel. Toch kreeg Braakhuizen vijf minuten later een gigantische kans om de stand weer gelijk te trekken. Een voorzet vanaf links kwam bij de bij de tweede paal geheel vrijstaande Brian Driessen terecht. Sam van Rooij moest nog vanaf de eerste paal komen, dus Brian had een leeg doel voor zich. Toch raakte hij de bal dusdanig slecht dat die niet bij de doellijn kwam. In de 26e minuut gaf Ferry Aerts een bal vanaf de middenlijn perfect achter de verdediging. Hier was Anwar Janssen net iets eerder bij de bal dan doelman Youri van Tilburg. In de aanname was Anwar dan ook meteen de doelman voorbij en had hij geen moeite de 0-2 in het lege doel te schieten. Twee minuten later had Braakhuizen met een man minder moeten komen te staan. Mohamed Amezziane had in de 8e minuut al een gele kaart gekregen en vond dat hij in de 28e minuut Mathijs de Bie in een omschakelingsaanval neer moest halen. De scheidsrechter gaf slechts een waarschuwing. Trainer Jeroen van der Schoot had goed door dat dit niet goed zou blijven gaan en haalde Amezziane in de 33e minuut naar de kant. In de 40e minuut was er nog een goede voorzet van Ferry Aerts vanaf links. Voorbij de tweede paal mocht Mathijs de Bie inkoppen. De kopbal was niet slecht, maar toch een redelijk eenvoudige prooi voor de doelman.

Vorig seizoen stond Marvilde bij de rust op een 1-4 voorsprong en liet het Braakhuizen bijna helemaal terug komen, omdat de thuisclub vol enthousiasme de aanval zocht (3-4 werd toen uiteindelijk nog 3-5). Vandaag gebeurde nagenoeg hetzelfde. Braakhuizen gooide alle verdedigende stellingen overboord en ging hartstochtelijk op zoek naar doelpunten. Marvilde had hier totaal geen antwoord op en dat zou ook niet meer goedkomen in de tweede helft. In de 57e minuut ging Ibrahim Sanatci diep en moest Robbert Born met een uiterste sliding de bal wegwerken tot corner. Acht minuten later ging Rik Slaats diep. Met Clint van Doorn in zijn nek wist hij toch nog tot een schot te komen, maar Sam van Rooij bracht redding tot corner. Twintig minuten voor het einde leek Marvilde dan toch het beslissende doelpunt te scoren. Sil van Herwijnen speelde net over de helft Anwar Janssen aan. Anwar ging 2 spelers voorbij en mocht alleen op het doel van Braakhuizen afgaan. Zijn balletje breed was net niet goed genoeg, waardoor Youri van Tilburg redding kon brengen op de inzet van Sil van Herwijnen. In de 72e minuut schoot Rik Slaats vanaf de rand van het strafschopgebied op de verste paal en kwam de terugspringende bal mooi in de handen van Sam van Rooij. Tien minuten voor het einde gebeurde dan toch het onvermijdelijke al was de manier waarop niet verwacht. Een voorzet vanaf de rechterkant leek gemakkelijk gepakt te worden door Sam van Rooij, maar hij liet de bal eenvoudig door zijn benen in het doel rollen, 1-2. Hierna was het dus nog 10 minuten en nog geruime extra tijd billen knijpen, maar de overwinning werd binnen gehaald.

De laatste weken wil het niet zo vlotten met het spel van Marvilde. Tegen Rood Wit werd nog wel net gewonnen, maar tegen NWC moest genoegen genomen worden met een gelijkspel. Vandaag tegen de nummer een na laatst in de stand was de eerste helft prima, maar de tweede de zwakste van dit seizoen. Volgende week komt RKVVO op bezoek bij Marvilde wat ongetwijfeld weer een lastige derby op zal leveren.