Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Op 28 november 2021 speelde Marvilde haar laatste wedstrijd voor de corona onderbreking thuis tegen Beerse Boys. Met een 5-0 overwinning werd gewonnen tegen de rode lantaarn drager. Vandaag kwam een aanzienlijk hoger geplaatst team naar Veldhoven, Sparta’25. Maar ook vandaag was Marvilde duidelijk beter (zeker in de 2e helft) met hetzelfde eindresultaat als die zondag in november tegen Beerse Boys.

De eerste 15 minuten was de wedstrijd open en gelijk opgaand. Aan beide kansen kwamen kansen. Bij de bezoekers vaak uit afstandsschoten, Marvilde had het verfijndere veldspel. In de 6e minuut etaleerde Clint van Doorn dit perfect aan de rechterkant. Met 2 panna’s achter elkaar kwam hij vrij en zijn voorzet kwam uiteindelijk bij Sil van Herwijnen terecht. Op vijf meter alleen voor de doelman had Sil geen moeite om de 1-0 in te schieten. Precies op het kwartier raakte Yurjen de Jongh met een schot van afstand de bovenkant van de lat. Na het eerste kwartier werd de kwaliteit van 2 kanten minder, maar uiteindelijk kreeg Marvilde in de blessuretijd van de eerste helft de uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Ferry Aerts werd aan de linkerkant in het strafschopgebied gevloerd en Sil van Herwijnen nam de toegekende strafschop. Sil zal nog nooit zo’n belabberde strafschop genomen hebben. Doelman Bram Werdens bracht eenvoudig redding.

In de tweede helft was het de vraag in hoeverre de gemiste strafschop door zou werken in het spel van Marvilde. Dat bleek achteraf helemaal geen factor, want al na 8 minuten speelde Marvilde de hele verdediging van Sparta’25 weg. Lange bal van Clint van Doorn van rechtsachter naar de as van het veld op spits Sil van Herwijnen. Sil stond alleen voor de doelman, maar gaf breed op Twan Demin, die voor een leeg doel de 2-0 in tikte. Hierna was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Sparta’25 kon geen gevaarlijke aanval op de mat leggen en Marvilde creëerde meerdere goede kansen. Op het uur schoot Anwar Janssen in, maar Werdens kon redden en in de 67e minuut schoot Wouter van Vark vanaf 25 meter op de onderkant van de lat bij de kruising. In de 70e minuut wat het weer Anwar Janssen die op aangeven van Sil van Herwijnen in kon schieten. Weer stond de doelman van de bezoekers in de weg. In de 73eminuut leverde de vele kansen dan toch weer een doelpunt op, en wat voor een. Twan Demin gaf vanaf de middenlijn diep op links op Ferry Aerts. Ferry sneed naar binnen en in het strafschopgebied aangekomen schoot hij diagonaal hard in de verre kruising, 3-0. Vier minuten later had Yurjen de Jongh op de achterlijn in het strafschopgebied aan de rechterkant van het doel een prima actie in huis. Hierna gaf hij voor op Tayfun Yilmaz die van dichtbij de 4-0 inschoot. Tien minuten voor het einde kreeg Robin Knapp van Sparta’25 een rode kaart voor een trap op de enkels van een speler van Marvilde. Uiteindelijk zorgden 3 invallers voor de eindstand. Jens Kantelberg gaf breed op Mathijs de Bie en Mathijs gaf de bal voor op Sander Megens die van dichtbij de 5-0 in kon schieten.

Na 2,5 maanden coronapauze heeft Marvilde een perfecte start gemaakt voor het restant van de competitie. Een belangrijke concurrent om de koppositie werd met een dikke nederlaag naar huis gestuurd. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Valkenswaard, de ploeg die vandaag erg verrassend het “grote” Mierlo Hout in eigen huis klopte met 1-3. Met nog drie wedstrijden te gaan in de eerste periode (Valkenswaard uit, NWC uit en Rood Wit V thuis) staat Marvilde er erg goed voor.