Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Wedstrijduitslag_Marvilde_RKVVO_6-1.jpgDe uitwedstrijd in Oers tegen RKVVO was een lastige voor Marvilde. RKVVO had het mes tussen de tanden en wist Marvilde tot de rust zeer goed tegenstand te bieden en had zelfs met een voorsprong moeten gaan rusten. Dat gebeurde niet en binnen de kortste keren had Marvilde in de 2e helft een geruststellende 0-3 voorsprong. Vandaag was RKVVO geen schim van die wedstrijd in oktober. Het eerste kwartier konden de bezoekers nog mee, maar na de 2-1 in de 18e minuut was de weerstand van RKVVO gebroken en had Marvilde geen moeite om uit te lopen naar een grote zege.

Al in de 6e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam via Sil van Herwijnen bij Anwar Janssen terecht. In de korte hoek schoot Anwar de 1-0 in het doel. Zoals gezegd kon RKVVO in het eerste kwartier goed tegenstand bieden en dat leverde in de 14e minuut de gelijkmaker op van Martijn van Dijk. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam via enkele spelers bij Van Dijk terecht en hij had geen moeite om op 2 meter van het doel de 1-1 in te tikken. Meteen hierna tikte Bart Sanders nog een voorzet vanaf rechts van Bart Braam in het zijnet, maar hierna was de wedstrijd gespeeld. In de 18e minuut werd de bal diep gespeeld op Twan Demin. Rond het strafschopgebied werd hij geblokt door een verdediger, waarna Mark van Doorn  de terugrollende bal ineens op doel schoot vanaf 20 meter, 2-1. Na dit doelpuntrijke begin nam Marvilde de overhand. Net voor het half uur schoot Twan Demin iets aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied op doel. Doelman Wouter Verhoeven stond op het verkeerde been, maar had het geluk dat de bal net buiten de palen bleef. Eén minuut later was het wel raak. Weer gaf Sil van Herwijnen de bal aan Anwar Janssen en Anwar schoot de 3-1 in het doel. In de 33e minuut pikte Twan Demin de bal op rond de middenlijn op de as van het veld, Twan rende naar voren en de spelers van RKVVO lieten hem alle ruimte om alleen voor de doelman uit te komen. Zijn schot ging net naast. Wouter Verhoeven moest hierna nog meerdere reddingen verrichten, maar in de 44e minuut werd hij toch nog een keer verslagen toen Twan Demin een terugkomende bal uit een afgeslagen aanval  inschoot, 4-1.
Als RKVVO al dacht om de 2e helft spannend te kunnen maken, dan was deze hoop al snel vergaan. In de 50e minuut gaf Sil van Herwijnen de bal op 16 meter van het doel op Twan Demin. Twan liet deze slim lopen, waardoor Ferry Aerts in balbezit kwam, zijn tegenstander uitspeelde en de 5-1 inschoot. Weer vijf minuten later gaf Twan Demin een steekbal op Ferry Aerts. Alleen voor de doelman wist Wouter Verhoeven te redden tot corner. In de 75e minuut kwam een afgeslagen corner via Robbert Born weer bij Ferry Aerts terecht. Zijn inzet werd tot corner verwerkt door Verhoeven. Twee minuten voor het einde gaf Tayfun Yilmaz diep op Mathijs de Bie aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam aan de linkerkant bij Sander Megens terecht. Op zijn beurt gaf Sander de bal voor en die werd door Mathijs de Bie net voorlangs gekopt. In de blessuretijd mocht Mathijs de Bie toch nog voor het slotakkoord zorgen. Mark van Doorn gaf de bal diep en Mathijs was als eerste bij de bal. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel, 6-1.

Marvilde had vandaag totaal geen moeite om de derby tegen RKVVO te winnen. RKVVO zal helaas nog heel hard moeten gaan werken om in de tweede klasse te blijven. De komende weken krijgt Marvilde alleen maar tegenstanders uit het linker rijtje tegen. Te beginnen volgende week in Mierlo Hout waar de plaatselijke club gaat proberen iets van de hooggespannen verwachtingen, die er vóór het seizoen waren, waar te maken.