Past. Heerkensdreef 6
5552BG
VALKENSWAARD
tel. 040-2014233

Wedstrijduitslag.jpgNa de dikke overwinning van vorige week zondag tegen nummer drie in de stand Sparta’25 werd de wedstrijd tegen Valkenswaard afgelopen zondag afgelast (corona Valkenswaard), waardoor deze op donderdag ingehaald werd. In een eerste helft die geteisterd werd door regen, hagel en uiteindelijk sneeuw was Marvilde aanvankelijk beter, maar daarna ging het spel meer gelijk op. De tweede helft kwam Marvilde niet echt meer in gevaar en werd uiteindelijk een 1-3 overwinning behaald.

De eerste 20 minuten van de eerste helft was Marvilde duidelijk de bovenliggende partij. Echt grote kansen bleven echter uit en alleen met afstandsschoten werd gevaar gesticht. In de 16e minuut viel het verdiende doelpunt. Een corner van Anwar Janssen vanaf links werd midden voor het doel ingekopt door Nick van den Boomen, 0-1. Hierna kwam Valkenswaard meer in het spel voor. In de 26e minuut gaf Jordi van Meurs voor vanaf rechts en het schot wat gelost werd vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Clint van Doorn van de lijn gehaald. Net voor het half uur onderschepte Clint een breedtebal in de verdediging bij Valkenswaard. Hij mocht alleen op weg naar doelman Koen Wouters, maar zijn lob vanaf 20 meter ging over het doel. Vijf minuten voor de rust ging Jordi van Meurs diep aan de linkerkant. Zijn voorzet werd geheel vrijstaand overgeschoten door Thom van de Donk. Twee minuten later kreeg Anwar Janssen aan de andere kant nog een vrije schietkans vanaf 11 meter, maar hij mikte veel te hoog.

De tweede helft was erg rommelig. Marvilde had het grootste deel een overwicht en Valkenswaard kon alleen uit counters gevaarlijk worden. Twintig minuten voor het einde nam Yurjen de Jongh op 35 meter van het doel een vrije trap. Die viel in het doelgebied uiteindelijk voor de voeten van Twan Demin. Twan gaf breed op Sil van Herwijnen die geheel vrij stond op 7 meter midden voor het doel. Hij had dan ook geen moeite om de bal langs de doelman in het doel te plaatsen, 0-2. In de 74e minuut werd Thom van de Donk diep gestuurd op rechts, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door Sam van Rooij. Op 10 minuten van het einde kreeg Marvilde een hoekschop aan de linkerkant. Deze werd ingekopt door Mathijs de Bie, maar net voor de lijn tegengehouden door de doelman. Hieruit ontstond meteen een vlijmscherpe counter waarbij Thom van de Donk alleen voor Sam van Rooij kwam. Iets links in het strafschopgebied schoot hij voor het doel langs. Eén minuut later was de wedstrijd dan beslist. Ferry Aerts ging diep aan de linkerkant, gaf de bal naar het midden op Sil van Herwijnen. Sil leek de bal te verspelen, maar die kwam op de rand van het strafschopgebied bij Twan Demin terecht. Twan plaatste de bal mooi over doelman Wouters in het doel, 0-3. In de 87e minuut kreeg Valkenswaard nog loon naar werken met een doelpunt van Sem van Ham. Ook hij mocht alleen naar het doel van Marvilde gaan en hij maakte geen fout, 1-3.

Marvilde heeft vandaag een moeizame wedstrijd gespeeld, die vooral in de eerste helft beïnvloed werd door langdurige winterse neerslag. Uiteindelijk werd wel dik verdiend gewonnen, met als gevolg dat de eerste periode bijna binnen gehaald is. Hiervoor heeft Marvilde nog één punt nodig in de laatste 2 wedstrijden van deze periode. Dat kan dus als eerste gebeuren in de uitwedstrijd in Asten bij NWC (zondag na carnaval). Mocht dat niet lukken dan volgt de 2e kans op zondag 13 maart thuis tegen Rood Wit V.