Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Marvilde kon vandaag kampioen worden, maar dan moest zelf gewonnen worden en mochten Oirschot Vooruit en Sparta’25 niet winnen. Dat leek er lange tijd niet op. Uiteindelijk speelde Oirschot gelijk (2-2) en verloor Sparta’25 (0-1) , maar een overwinning leek er lange tijd niet in te zitten. In de eerste helft scoorde De Valk de 0-1 en in de tweede helft hadden de bezoekers meerdere grote kansen om die voorsprong uit te breiden. Sam van Rooij was in die periode de grote man bij de thuisploeg. De Zaterdag senioren zorgden daarna voor het benodigde zetje. Met vuurwerk spoorden zij het vaandelteam aan en dat leek te helpen. De 1-1 wiel in de 67e minuut en in blessuretijd dan uiteindelijk ook nog de winnende. Na 19 wedstrijden staan er 3 gelijke spelen en 16 overwinningen op het lijstje van Marvilde. Met een voorsprong van 16 verliespunten op (potentiële) nummer 2 Mierlo Hout is het kampioenschap vijf wedstrijden voor het einde een feit.

De eerste helft verliep erg stroef. De Valk had zin om vol de aanval te zoeken en bleef hangen op de eigen helft. Marvilde had hier grote moeite mee en wist zich maar 1 grote kans uit te spelen. In de 20e minuut kwam de bal aan de rechterkant via Clint van Doorn bij Twan Demin. Twan gaf breed op Mark van Doorn die meteen doortikte naar Anwar Janssen. Anwar stond vrij op 14 meter midden voor het doel, maar maaide half langs de bal. De keeper Dennis Verhoeven kon rustig oprapen. Vijf minuten voor de rust kon De Valk een keer uitbreken en dat was ook meteen raak. Sam Poos gaf voor vanaf rechts. Hij raakte de bal heel slecht, maar hierdoor kwam die bij Joran Vermeulen in balbezit. Op 15 meter schoot hij de bal in de korte hoek, 0-1.

De tweede helft begon erg moeizaam en voordat Marvilde aan voetballen toekwam had de wedstrijd al beslist kunnen zijn in het voordeel van de bezoekers. In de 47e minuut kapte Luc Nouwen zich vrij op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot ging rakelings langs de paal. In de 51e minuut gaf Joran Vermeulen de bal voor en bij de 2e paal stond Luc Nouwen vogeltje vrij. Zijn kopbal werd miraculeus gered door Sam van Rooij en in tweede instantie wist Sam de bal ook nog tot corner te verwerken. In de 53e minuut was er een eerste opleving van Marvilde. Een hoekschop vanaf links werd over gekopt door Nick van den Boomen, maar net voor het uur moest Sam van Rooij weer handelend optreden bij een schot vanaf links van Brian Vermeer. De zaterdag senioren leken in de gaten te hebben dat er steun nodig was en vuurden het nodige vuurwerk de lucht in. Blijkbaar het sein voor de thuisclub om er een tandje bij te doen. In de65e minuut gooide Twan Demin ver in, maar die bal werd weggewerkt door de verdediging. Anwar Janssen schoot in en net voor het doel veranderde Nick van den Boomen de bal nog van richting. Deze kwam boven op de lat. Twee minuten later was het dan raak en begon het geloof in het kampioenschap te komen. Anwar Janssen nam aan de linkerkant een vrije trap en die werd dichtbij ingekopt door Twan Demin, 1-1. Tien minuten voor het einde moest Man of the Match Sam van Rooij nog een keer redden toen Sam Poos hard inschoot vanaf rechts. Wat niet meer voor mogelijk gehouden werd gebeurde dan toch nog in de blessuretijd. Ferry Aerts gaf laag voor vanaf linkt en bij de eerste paal tikte Sil van Herwijnen de bal in het doel, 2-1. Daarnaast waren de uitslagen op de andere velden ondertussen bekend en brak het feest al los.

Dit seizoen was Marvilde heer en meester in de competitie. Als Marvilde al een keer minder speelde, dan werd toch gewonnen en morsten de andere ploegen ook nog punten. Op voorhand was dit scenario onmogelijk. In een klasse met zoveel goede tegenstanders al vijf wedstrijden vóór het einde kampioen zijn dat lijkt onmogelijk, maar het is toch gebeurd. In het seizoen 2015-2016 werd voor de eerste keer promotie naar de 1e klasse afgedwongen, maar dat duurde slechts één seizoen. Nu lijkt er een team te staan dat ook volgend seizoen gewoon mee kan doen in de eerste klasse. We gaan het zien, maar eerst nog vijf wedstrijden in deze competitie ongeslagen zien te blijven.