Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na een onderbreking vorige week voor de 2e ronde van de beker (4-2 verlies bij Nuenen) ging Marvilde vandaag verder met de competitie. Best Vooruit kwam als ongeslagen (4 overwinningen) koploper naar Veldhoven en was na 90 minuten blij met de 1-2 overwinning. Gezien het overwicht in het tweede deel van de eerste helft wel verdiend, maar gezien de grote kans voor Marvilde in de 90e minuut had dit ook nog anders uit kunnen vallen.

Marvilde begon sterk aan de wedstrijd en kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Youri van der Meer gaf de bal diep op Gideon Pieschel die aan de linkerkant in het strafschopgebied hoog in het doel schoot, 1-0. Na 12 minuten gaf Gideon Pieschel voor vanaf links, maar voor het doel kwam deze net niet lekker bij Sil van Herwijnen en Mauro van Houtum. Hierdoor kon de bal weggewerkt worden en het schot van 20 meter van Yurjen de Jongh wat hieruit volgde ging naast het doel. Hierna nam Best Vooruit de touwtjes stevig in handen en creëerde meerdere goed kansen. In de 17e minuut mocht Robin Buiks een voorzet vanaf links bij de tweede paal binnen lopen, 1-1. Twee minuten later moest Sam van Rooij katachtig redden op een nieuwe kans van dichtbij. Marvilde kwam in deze fase niet verder dan enkele speldenprikjes, maar het gevaarlijkst was een schot van Sil van Herwijnen vanaf de rechterkant in het strafschopgebied. Doelman Jesper Storms had hier geen moeite mee. Iets na het half uur kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Robin Buiks kwam op snelheid vanaf de rechterkant naar binnen en gaf uiteindelijk breed op Stijn Beekx die geen moeite had om de 1-2 in te schieten.

De tweede helft ging gelijk op en leverde veel minder kansen op. Het was wachten tot de 69e minuut voordat een eerste mogelijkheid te noteren viel. Gideon Pieschel kwam vanaf links en schoot diagonaal voor het doel langs. In de 73e minuut kopte Thijs Engels op 15 meter een voorzet vanaf de rechterkant van Stijn Beekx naast het doel. Drie minuten later was er een behoorlijke kans voor Marvilde. Sam Weijers gaf voor vanaf de linkerkant en Nick van den Boomen kon inschieten. Helaas raakte hij de bal niet goed, waardoor deze meer omhoog dan vooruit ging. Hij kon de bal hierna nog over de doelman koppen, maar Storms kon hier net aan met de handen. De rebound van Gideon Pieschel ging niet in het doel en werd ook afgefloten voor buitenspel. In de 78e minuut kreeg Best Vooruit haar grootste kans. Tim Fiolet kwam tot de achterlijn aan de linkerkant en gaf toen terug op Thijs Engels. Hij mikt gelukkig precies op de lat. De achterstand voor Marvilde was dus altijd nog maar één doelpunt en in de 90e minuut leek de gelijkmaker een feit te zijn. Gideon Pieschel gaf vanaf links voor en Jorg Vroomen mocht bij de tweede paal inkoppen. Doelman Storms kon zijn rechterhand net genoeg achter de bal krijgen, waardoor deze net voor de lijn bleef en weggewerkt kon worden door een verdediger.

Marvilde heeft ook in haar vijfde wedstrijd goed meegestreden met een topper in de competitie. Best Vooruit neemt ondertussen een mooie voorsprong op de rest van de teams in de klasse. Maar de competitie duurt 26 wedstrijden, dus ook voor hun is nog een lange weg te gaan. Marvilde zakte een paar plaatsen, maar dat is niet verwonderlijk als je ziet hoe dicht de ploegen bij elkaar staan. Volgende week volgt een uitwedstrijd bij Nemelaer in Haaren. Nemelaer won vandaag in Den Haag bij TAC’90, dus ook Nemelaer zal voor de nodige tegenstand gaan zorgen.