Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Marvilde_-_TAC90_31.JPGWaar we vorig seizoen in de 2e klasse tegenstanders tegen kwam die niet verder dan 25km van Veldhoven verwijderd waren is dat dit seizoen in de 1e klasse duidelijk anders. De eerste wedstrijd mocht Marvilde 100km reizen naar Kruisland en vandaag kwam TAC’90 uit Den Haag met de bus naar Veldhoven om de reis van 140km te overbruggen. In een enerverende wedstrijd bracht TAC’90 niet wat het kan (woorden van de trainer van TAC’90) en wist Marvilde met een sterk collectief wel te overtuigen. Uiteindelijk leverde dit een verdiende 2-0 voor Marvilde op, die op het einde ook zeker nog hoger uit had kunnen vallen.

Al in de 2e minuut was er een grote kans voor Marvilde. Gideon Pieschel gaf voor vanaf links en Sil van Herwijnen tikte de bal in, maar doelman Dion van Wijk bracht redding. In de 9e minuut was er een eerste grote kans voor de bezoekers. Mert Dogrusoz kwam opzetten aan de rechterkant en schoot op doel. Sam van Rooij wist half te redden, waarna Nick van den Boomen de bal weg kon werken voor de doellijn, voordat een speler van TAC’90 in kon schieten. In de 26e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Clint van Doorn kwam op aan de rechterkant en gaf breed op Sil van Herwijnen. Sil schoot op 14 meter geplaatst in de korte hoek, 1-0. Twee minuten later werd Sil van Herwijnen weer aangespeeld in het strafschopgebied. Sil gaf terug op Mark van Doorn, maar zijn schot ging hoog over het doel. Meteen hierna kon Randall Rishendel Labordus ver oprukken aan de linkerkant. Hij gaf de bal voor, maar voordat een speler van TAC’90 in kon schieten wist Wouter van Vark deze uit de doelmond weg te schieten. In de 32e minuut was het Mohamed El Osrouti die ook vanaf links op de achterlijn hard op doel schoot. Deze kwam op de borst van Sam van Rooij, waarna Robbert Born de bal over de achterlijn tikte om een rebound te voorkomen. In de 33e minuut schoot Rensy Barradas vanaf 23 meter over het doel en één minuut later deed Youri van der Meer dat voor Marvilde. In de 36e minuut kreeg Marvilde de grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Sil van Herwijnen stuurde Gideon Pieschel aan de linkerkant de diepte in. Gideon gaf breed op Youri van der Meer die op de as van het veld alleen voor de doelman verscheen. Doelman Van Wijk plukte de bal voor de voeten van Youri weg. In de 41e minuut kreeg TAC’90 haar grootste kans. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Rensy Barradas voor het doel gebracht en kon vrij ingeschoten worden op 5 meter door Soeredj Angoelal. Gelukkig voor Marvilde schoot hij naast.

In de tweede helft kreeg Marvilde meteen 2 kansen. Eerst was het Sil van Herwijnen in de 49e minuut die voor gaf vanaf rechts, waarna Gideon Pieschel de bal op vijf meter “aaide”. Niet genoeg om de doelman echt te verontrusten. Eén minuut later waren de rollen omgekeerd. Gideon gaf de bal voor vanaf links op Sil, maar het resultaat was hetzelfde. Hierna was de strijd hevig, maar de doelkansen tot de 80e minuut schaars. De enige kans was voor Labordus die in de 70e minuut vanaf links naar binnen kwam, maar uiteindelijk wild over schoot. Voor de rest werd het spel bepaald door gele kaarten en wissels. Uiteindelijk mondde deze gele kaarten in de 72e minuut voor de bezoekers uit in een rode kaart. Mounir Faloun werd op dat moment met zijn 2e gele kaart uit het veld gestuurd. TAC’90 probeerde het nog wel, maar het wilde de hele wedstrijd al niet lukken, dus dat werd er nu niet beter op. In de 80e minuut werd Gideon Pieschel vrijgespeeld aan de rechterkant. Hij omspeelde de doelman, maar een verdediger wist de inzet nog tot corner te verwerken. Vijf minuten voor het einde ging Sil van Herwijnen diep. Hij was iedereen te snel af, maar ook de controle over de bal enigszins kwijt. Hierdoor kon Sam Weijers de aanval aan de rechterkant bij de zijlijn overnemen. Zijn voorzet kwam op vijf meter bij Sander Megens terecht. In twee pogingen wist hij de doelman niet te verschalken. In de eerste minuut van de blessuretijd kwam dan toch de bevrijdende 2-0. Sil van Herwijnen gaf de bal op Sander Megens die deze terug trok vanaf de achterlijn op Mitchell Slegers. Op 16 meter had Mitchell geen moeite om de 2-0 in het lege doel te schieten. Nog verder in de blessuretijd speelde Mitchell Slegers de bal vanaf links in op Sil van Herwijnen. Vanaf de achterlijn gaf Sil deze weer terug op Sander Megens. Sander omspeelde de doelman, maar zijn inzet was te zacht, waardoor een verdediger de bal nog net voor de doellijn weg kon schieten.

Na 2 gelijke spelen  (Kruisland en Geldrop) en 1 nederlaag (SC ’t Zand) kreeg Marvilde vandaag eindelijk loon naar werken. Wat in de voorgaande wedstrijden net niet lukt, lukte vandaag dan eindelijk wel. De overwinning was verdiend. De komende week speelt Marvilde (donderdag 20 oktober 20:00 uur) bij Nuenen in de 1e knock-out ronde van de beker. Nuenen is een ploeg uit de 4e divisie (1 klasse hoger dan Marvilde), dus Marvilde kan de borst nat maken. De volgende competitiewedstrijd is op 30 oktober tegen de ongeslagen (4 overwinningen) koploper Best Vooruit, waarna in de kantine het Oktoberfest los kan barsten.