Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na het lastige gelijkspel tegen SBC, stond vandaag de wedstrijd tegen Unitas op het programma. Deze week is er hard getraind op samenspel en op rustig afmaken. Veel van oze schoten op doel zijn zo hard en ongecontroleerd geschoten, dat ze gewoon doel missen. Daar is deze week ook hard op getraind. Voor de wedstrijd werden deze trainingspunten nog even aangehaald en na de warming up werd er nog even gehamerd op slim vrijlopen.

De wedstrijd begon erg onrustig. Marvilde kreeg de bal niet weg en werd door Unitas goed onder druk gezet. De ballen werden niet goed wegewerkt en de duels werden niet aangegaan. Mede dankzij de verdediging kwamen we niet echt in de problemen. Na een omzetting door een vroege wissel, kantelde het spel en kregen we meer vat op Unitas. Na een kwartier kreeg Thijs N de bal op links. Hij dribbelde naar binnen en schoot vanuit zijn heup. De kans ging net over. Wat later volgde een knappe combinatie tussen Thijs en Evan. De bal kwam bij Jesse, maar die schoot net over. We namen de wedstrijd volledig in bezit en de ene na de andere combinatie vloeide over het veld. Achterin moet Luuk nog een keer goed ingrijpen, maar dichterbij kwamen de roden uit Eindhoven niet. Uit een corner van Thijs, kreeg Ilias nog een kansje, maar nog geen goal. De druk bleef hoog en wederom kwam Thijs door via de linkerkant. Thijs schiet, de keeper laat los en de goed meegekomen Skip tikte de 1-0 binnen. En zoals zo vaak, dan is Marvilde los. Na 2 minuten speelde Skip naar Evan, Evan passt op Jesse en die krijgt de bal bij Mike. Mike tikt hem binnen en zo staat het 2-0.

Uit de aftrap overbluft Marvilde Unitas weer en kwam Luuk door over rechts. Zijn pass op Mike is goed, maar Mike raakte het zijnet. De wurggreep van Marvilde bleef aan en vooral de uitstekende techniek van Ilas en het sjouwen van Evan leverde veel balbezit op en goede passes. Tien minuten voor de rust mocht Thijs een corner nemen. Bij de eerste paal tikte Evan de bal binnen en gingen we rusten met een 3-0 voorsprong.

In de rust werden de boys overladen met complimenten, maar werd er ook gewaakt voor de eerste minuten na de rust. Meteen gas er op en die 4e maken, dan rustig samen verder voetballen.  Dit was niet tegen dovenmansoren gezegt. Na 2 minuten ging Thijs er weer langs over links. Hij trok wederom naar binnen en  (zoals getraind) schiet hij in de korte hoek binnen. Grote vreugde, ook bij de trainer, want de trainingen vand eze week komen in alle facetten terug.

Jesse kwam even later de bal op het midden halen. Hij keek en zag Evan. Deze schoot beheerst binnen. 5-0 binnen 10 minuten. Unitas lijkt zichzelf ook te verliezen. Na een stevige schouderduw van Thijs werd de tegenstander volledig wild en moest door meerdere begeleiders van Unitas van het veld gehaald worden. Wat later nam de rechtsback wraak voor zijn ploeggenoot en werd Thijs het slachtoffer van een zeer lelijke "zaag". Marvilde bleef kalm, reageerde nauwelijks en bleef voetballen. Wederom kwam Luuk mee op en combineerde met Ilias. Deze legde de bal op Jesse, maar de keeper stond weer in de weg. Uit een kluts kwam de bal wat later weer bij Jesse en deze schoot op 80% binnen. Lekker! Het slotakkoord was voor de altijd sjouwende Mike. Ook nu rende hij weer door op de keeper. Deze keer met succes. De bal klutste tegen Mike en rolde richting paal. Mike was er als de kippen bij en tikte de 7-0 binnen.

Achterin was er af en toe werk voor Daan, Thijs, Jan, Luuk en Danny, maar Gulio hoefde nauwelijks in actie te komen. Wel had hij beloofd de nul te houden. En dat lukte. De beste bal van Unitas was een schot die de achterlijn net niet haalde. De altijd hardwerkende Niek had zichzelf stiekem op het midden gezet en deed weer lekker mee met de wedstrijd.Er volgde nog een aantal kansen, maar de goede keeper van Unitas redde dapper en zo bleef het bij 7-0.

Mannen, ik ben supertrots dat wat we geoefend hebben er zo goed is uitgekomen vandaag. Hopelijk hebben jullie zelf ook ervaren dat we met samenspel en rust veel sterker zijn. De tegenstander gaf ons veel ruimte en dan is het verleidelijk om voor jezelf te gaan, maar dat deden we niet!! Grote klasse. Ik denk dat ook het publiek genoten heeft van jullie voorstelling.
(met dank aan Ruud Neutkens voor de foto's)