Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na een hele goede tweede helft vorige week, moest het vizier weer op 3 punten staan. Ditmaal tegen Bladella. Zij stonden boven ons, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden.
Vooraf aan de wedstrijd werd de trainer verrast door de spelers en ouders met een fraai cadeau. De flessen en de cadeau bon zullen zeker goed besteed worden, maar de kaart was helemaal te gek. Wat een mooie woorden van de jongens!! Dank jullie wel allemaal alle geweldige cadeau's (ook woendag waren er al cadeau's). En via deze weg ook een bedankje aan de ouders voor de vele support die we steeds krijgen. Het helpt de jongens echt dat jullie er zo massaal zijn.

Terug naar de wedstrijd. De warming up werd redelijk in de war geschopt door het uitlopen van de wedstrijd voor ons. Desondanks werd er vooraf gehamerd om een felle start. Na de aftrap werd het initiatief meteen door Bladella genomen. Binnen 3 minuten stonden de blauwwitten uit Bladel voor. Een corner werd niet weggewerkt en kon zo binnen getikt worden. Na de 0-1 bleef de tegenstander aandringen en hadden we het zwaar. We konden geen balbezit houden en leverden hem veel te snel weer in. Na een kwartiertje was de juiste modus gevonden en konden we zowaar wat mee doen in de wedstrijd. Combinaties leverden een paar kansjes op voor o.a. Jesse. Danny kon een aantal keren goed doorkomen over links, maar de boomlange tegenstander kon voorkomen dat het echt gevaarlijk werd. Enkele minuten voor de rust zag Jan zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken. "Het was dit of hem laten scoren", zei Jan achteraf. Penalty voor Bladella. Er werd een verdediger te voorschijn gehaald en die legde aan door de linker kruising (van Gulio af gezien). Met een lekkere safe redde Gulio de penalty. Een oorverdovend applaus klonk van de "tribunes". De net ingekomen Mike, hoorde Evan roepen en stuurde hem diep. Evan haalde uit en maakte net voor rust de 1-1. Wat een heerlijk moment voor deze comeback. Ilias slalomde nog een keer door de verdediging, maar er kwam geen kans meer uit en zo gingen we met een gelijke stand rusten.

In de rust werd benadrukt dat de tegenstander nu aan het mopperen was in hun kleedlokaal. Een penalty missen en een doelpunt tegen. Dat was vast reden voor onrust. En van die onrust moest Marvilde gebruik maken. Na de rust waren we meteen gevaarlijk via Danny. Hij gaf voor op Mike, maar laatstgenoemde kon helaas niet scoren. Na 10 kinuten was het wel raak. Een afgeslagen aanval van Marvilde, werd door Bladella meteen naar voren gewerkt. Gulio (keeper) kon de bal onderscheppen en trapte de bal geweldig uit op Evan. De nog terugsjokkende Jesse en Mike negeerden de bal gelukkig, waardoor ze niet meededen en het geen buitenspel was. Evan rende wel door en scoorde. 2-1
Twee minuten later onderscheidde Gulio zich weer door een grote kans uit de goal te rammelen. Het werd onrustiger bij de tegenstander en Marvilde werkte zich rot voor de punten. Met enkele prima combinaties en de lijm aan Ilias zijn voetbalschoenen (dat moet haast wel, want die bal blijft zo makkelijk bij hem) kregen we nog enkele kansen en domineerden we af en toe het spel.
De laatste minuten voor tijd drong Bladella meer aan. Terwijl het team vocht voor de 3 punten, begon Daantje met zijn poging om de trainer te overtuigen er nog even in te mogen. 6 weken gips, 1 training, het overtuigde de trainer niet echt. Ondanks dat hij het Daantje gunde, moesten de punten ook binnen gehaald worden. En Bladella was nu niet echt een rustig ploegje om een net hersteld voetje aan bloot te stellen.
Toch maakte de trainer een knieval en de begripvolle Mike, gunde Daantje nog even een paar..... seconden. Na 45 seconden werd er afgefloten. De rentree was gemaakt, de punten waren binnen en Daantje deelde mee in de winstpremie.

Mannen, ik heb wel vaker gezegd dat wij als team moeten spelen en er samen voor moeten gaan. We hebben vandaag met vlagen heel goed gevoetbald, maar vooral met elkaar geknokt voor de punten. Ja Gulio blonk uit, maar op alle posities is er super hard gewerkt. En al was het op ons tandvless, niemand heeft verzaakt en iedereen verdiend een dik compliment. Ik ben trots op ons team!!