Kervel 6
5667KN
GELDROP
tel. 040-2855817

Na het puntverlies tegen Acht, moest het vandaag beter tegen Geldrop. We waren bijna compleet. Daantje is van zijn krukken af, maar mocht nog niet spelen. We speelden op veld 5: Een drassig grasveld zonder dugout. Opnieuw begon de westrijd iets later. Deze keer was de scheidsrechter nog onderweg.

De eerste helft golfde aardig op en neer. Kansjes voor ons, kansjes voor hun. De gevaarlijkste kansen kwamen wel van onze kant. Na twintig minuten voetballen nam Skip een corner. Luuk kreeg de kans, maar kon net niet scoren. Vlak daarna moest Gulio handelen en dook hij de bal uit de kruising. Jesse en Skip kwamen tot diverse combinaties en daar kwamen mooie kansen uit. Ook Evan en Ilias waren vaak bij de acties betrokken. Thijs en later Danny kwamen er regelmatig op links door.
Vlak voor de rust kwamen we nog het dichst bij. Een onverwachts, maar hard schot van Evan belandde op de paal. De bal kwam terug voor Skip, maar hij kon de bal niet raken en zo werd het met 0-0 rust.

In de rust werd gesproken over de kansen die er lagen. Thijs Z moest Daan vervangen. Daan was wat geblesseerd. Daar maakten Jan en Thijs goede afspraken over, met als doel de 0 te houden.

Direct na de rust kwamen we op voorsprong. Evan zag de goed vrijgelopen Jesse. Hij aarzelde niet en schoot de bal onberispelijk binnen. De Blauwwitten stormden meteen verder en dwong al snel een corner af. Deze werd prima genomen en diverse voeten probeerden de bal er in te rammen, of weg te rammen. Toch was Evan de snelste en hij hamerde de bal binnen.
Het viel al snel op hoe we als team samen speelden. De bal bleef lang in de ploeg en er werden goede oplossingen gevonden. Met Jesse die de bal veel kwam halen, maar ook het overzicht achterin, waar de bal niet weggeramt werd, maar ingespeeld naar een teamgenoot. Daar kwam bij dat Niek, Jan, Thijs, Bas en Luuk, zeer sterk verdedigden, waardoor de bal niet vaak in de 16 kwam. En anders was Gulio er.  Uit zo'n combinatie kwam de bal op links bij Mike. Hij kon, let op, de bal stilleggen, teruglopen en voorzetten. De tegenstander gaf hem veel te veel ruimte. Mike profiteerde er van en legde de bal panklaar op het hoofd van Evan. Deze kopte, ja u leest het goed, kopte de bal met een boogje over de keeper. En zo werd het 0-3.  Tien minuten later kreeg Evan de bal op links. Hij gaf de bal voor op Mike die een tegenstander tegen zich aan had staan. Een meter of 15 voor de goal neemt Mike de bal ineens. "Wat doet hij nou", riep Luuk na dit schot. De bal van Mike belandde heerlijk achter de keeper en zo werd het 0-4. Wat een wereldgoal van Mike.

Geldrop had een paar sterke spelers, maar die waren veel te egoïstisch. Hierdoor konden we steeds bij de bal komen om deze weg te halen. Éen keer kwam de tegenstander door, maar Gulio redde in de korte hoek. En ergens in de eerste helft was er nog een vreemde situatie met een hoge bal richting Gulio. Hij kon niet bij de bal en "kopte" de bal op de paal uit de goal. Knappe redding. Verder kwamen we niet meer in de problemen. We speelden gewoon te goed!

Een knappe tweede helft bracht ons de overwinning. Meer dan terecht. We speelden als team. Er was strijd, samenspel en veel beweging. Dit is lekker mannen. Hoe dit vol en we gaan nog mooie dingen gebeuren! (Dank aan Ruud voor de foto's)