Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na een mooie overwinning tegen Wilhelmina Boys en een dramatische wedstrijd tegen EFC, stond vandaag de wedstrijd tegen koplopen De Valk op het programma. Een gehavend team,  met o.a een voetbreuk van Daantje en een armbreuk van Jan, werd aangevuld met Colin, Daan en Tim vanuit JO15. Tijdens de warming up, met maar 9 man, keken we enigzins op tegen de grote mannen van De Valk. Maar samen staan we sterk en er is altijd een kans om te winnen. Dat bleek ook vandaag.

De wedstrijd begon prima. Al snel kreeg Evan de eerste goede kans, maar de keeper uit Valkenswaard stopte zijn schot. Ook de Valk was vroeg gevaarlijk, maar Daan werkte de bal via de lat weg. Wat later trok Danny weer te strijde en gaf niet op. Uit zijn doorzetten kwam een kans voor Skip. Maar ook deze kans trof geen doel. De Valk speelt aardig mee en kwam er ook gevaarlijk uit. Luuk struikelde en raakte een doorgebroken speler. De scheidsrechter gaf een vrije trap, maar hield de kaarten op zak. Even later was het weer Danny, die op de linkerkant doorbrak. De veel grotere tegenstander had geen keuze en legde Danny neer. Penalty! Niemand voelde zich zeker om de bal te nemen. Aanvoerder Evan nam zijn verantwoordelijkheid en nam de strafschop. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Daarna sloeg het noodlot toe bij de blauwwitten: eerst moest Luuk duizelig het veld verlaten en daarna was de tegenstander de sterke Danny beu en moest hij met een pijnlijke scheen het veld verlaten. Tot aan de rust golfde het op en neer en speelden beide teams prima.

In de rust werd de werklust geroemd. We moesten scherp uit de rust komen en oppassen voor de druk van de Valk. Toch kregen we na 5 minuten een penalty tegen. Bas, die ook uitstekend speelde, was er bij betrokken en moest zelf geblesseerd het veld verlaten. Weer een tegenvaller. Maar de boys van JO15 speelden alle 3 erg sterk en het viel niet op dat zij een paar jaar jonger waren. De penalty werd overigens ook gemist, door de danskwaliteiten van Gulio. Het bleef aardig op en neer gaan en het was vooral een gevecht op het middenveld. Hoe verder de tijd verstreek, hoe beter Marvilde ging spelen. Enkele goede kansen werden niet benut, maar de jongens speelden sterk, wisten elkaar te vinden en werkten hard. Vlak voor tijd kreeg Marvilde een vrije trap op links. Niek nam de vrije trap en de bal belandde in het strafschopgebied. De bal kwam bij Daan en die frommelde de bal over de achterlijn. Het sportpark ontplofte en de overvolle reservebank (vol geblesseerden) schreeuwden het uit van geluk. De mannen van Marvilde stonden terecht voor.
De Valk probeerde meteen terug te komen, maar de eerstvolgende kans was een kopbal van Tim, de kleinste van het veld. Deze bal ging er net niet in. In de dying seconds van de wedstrijd was er nog een gele kaart voor een speler van de Valk. Er was een struikelpartij tussen de tegenstander en Evan. Deze probeerde op te staan, maar beide spelers waren verstrengeld in elkaar. Daarop stormde een speler van de geelzwarten naar Evan toe. Hij duwde en kreeg geel. Totaal onnodig, maar het gaf heel goed aan dat de jongens uit Valkenswaard teleurgesteld waren in de uitslag van de wedstrijd. 1-0 voor Marvilde.

Vandaag kwam alles van de laatste weken samen. Hard werken, goed spelen en samen positief op het veld staan. Elkaar helpen  en samen "vechten" voor de overwinning. Het maakt niet uit wie onze tegenstander is. Als we samen doen hoeven we voor niemand bang te zijn. Grote dank ook aan de jongens van JO15-1. Zij speelden sterk en hebben zeker hun bijdrage gehad in deze overwinning. Onder applaus van de ouders verlieten de blauwwitten met opgeheven hoofd het veld. Dit was weer een mooie en  plezierige wedstrijd!