3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 17

Rijstenweg 1
5652CG
EINDHOVEN
tel. 040-2512350

Allereerst even een "shout out" naar Ruud Neutkens voor de mooie foto's die we al weken bij het wedstrijdverslag kunnen voegen. Dank daarvoor!

Na een weekje vrij af, moesten we vandaag richting Eindhoven voor de clash tegen Brabantia. Op papier een van de lastigste tegenstanders in de competitie. Maar als je een doel hebt in deze competitie, moet je er ook alles aan doen om het doel te halen. Dus ook vandaag was de missie om snel op voorsprong te komen.

Dat zag er de eerste minuten niet zo uit. De Brabantia boys hadden er zin in en schoten uit de startblokken. In de eerste minuut hadden ze al voor kunnen staan uit een scrimmage voor onze goal. Uiteindelijk wist de verdediging de boel te redden. Onze eerste aanval was meteen een doelpunt. Jesse stuurde Evan weg en die zette goed door en scoorde. Meteen daarop stuurde Evan Jesse weg. Jesse kreeg de bal niet helemaal lekker mee, maar omspeelde toch de keeper en scoorde de 0-2. Zes minuten gespeeld en al een comfortabele voorsprong op het bord. Toch bleef Brabantia prikken in onze verdediging. En op de een of andere manier zagen we er dan steeds paniekerig uit.

Wat later was Daantje weg, maar het kwam niet tot een kans. Jesse pikte de bal op en scoorde over de keeper heen de 0-3.  Vier minuten later wist Brabantia ons weer te laten wankelen. We ruimden de bal niet op en daar wisten de roodblauwen van te profiteren. Ze waren gewoon eerder bij de bal. Direct daarna wist Evan de stand weer op te schroeven met een droge knal uit een goede actie van Daantje. Luuk, voor de gelegenheid linkshalf, passeerde gemakkelijk zijn tegenstander, en nog een en op de doellijn nog een. Terugleggen? Nee, hij koos voor zijn eigen kans, maar begrijpelijk als je eindelijk de kans hebt om voor de goal te komen. Maar geen doelpunt. Gulio trapte vijf minuten later uit. In de diepte, richting Jesse. Die had geen zin in de bal, maar Evan kwam als een duveltje zijn doosje uit en verraste iedereen met zijn snelheid en doelpunt. Zo blijkt maar weer dat iedere bal het waard is om voor te strijden. Dankzij deze wijze les, gingen we met 1-5 rusten.

In de rust werd gehamerd op de veel verloren tweede bal. Er was verder weinig recht te zetten, dus met goed vertrouwen werd de tweede helft begonnen. Luuk kreeg de eerste kans na een goed genomen corner van Thijs.Yoep stuurde iets later Mike weg, maar de keeper lette goed op. Uit het niets kwam Brabantia terug in de wedstrijd. Een door ons verloren duel werd genadeloos afgestraft. Een knal in de korte hoek was onze keeper te machtig. Hierdoor kwam er vuur terug bij Brabantia en zij zetten ons volledig onder druk. We kwamen er niet meer uit en bij de trainer brak voor het eerst sinds maanden lichte paniek uit. Hoe kun je een gelopen wedstrijd zo spannend maken. Er werd niet meer ingegrepen, we liepen niet mee met de tegenstander en verloren ieder duel. Heel af en toe kwamen we er nog uit. Bijvoorbeeld met Daantje die Evan wegstuurde. De controle was er net niet, maar we kregen langzaam weer controle. Tien minuten voor tijd keerde de rust weer terug met een pass van Yoep op Jesse. Jesse bleef kalm en scoorde. De laatste minuten kwamen we niet meer in de problemen en wonnen we de wedstrijd toch met 2-6.

Boys, het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft controle (niet het goede spel van de weken ervoor) en de tweede helft laat je de tegenstander weer in een stunt geloven. Probeer kalm te voetballen en doe het samen. In de tweede helft waren te veel spelers niet scherp. Maar slechte wedstrijden moet je ook winnen. Een weekje hard trainen en dan op naar de volgende: EFC thuis. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!