3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 17

Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na een vrij rustige transferperiode, waar twee spelers werden aangetrokken  en we een speler uitgeleend hebben aan een basketbalteam, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tijdens de Meerveldhovencup was al gebleken dat we er best prima voor stonden met de tweede plaats. De competitie (of is het nu de beker? Verwarrend allemaal) startte tegen Bladella, een tegenstander waar we het vorige week moeilijk mee hadden. Voor de wedstrijd werd dat nog even in herinnering geroepen door de trainer. Ook hamerde hij op rustig samen voetballen en niet gehaast wegrossen.

Na de start was het eigenlijk al meteen Marvilde dat de touwtjes in handen nam. Via o.a. Danny creërden we de eerste kansen en hadden we al na 5 minuten met 1-0 kunnen voorstaan. In de 6e minuut scoorde Thijs, maar deze goal werd afgekeurd wegens hands. Ook Yoep, een van de aanwinsten, deed goed mee en kreeg al snel een mooie kans. Het was echter Daantje die dankzij goed doorzetten van Thijs in balbezit kwam en de eerste goal van het seizoen maakte. Een werkelijk geniale bal over de keeper heen. 1-0 voor de onzen.
Yoep speelde prima in de eerste helft en kwam regelmatig door aan de linkerkant. Dit resulteerde o.a. in een messcherpe bal voor de doellijn door. Helaas kon Thijs zijn voet er niet tegen krijgen. Even later een knappe combinatie tussen Niek en Yoep. De bal kwam bij Mike, die hard de lat raakte. Tegen het einde van de eerste helft kregen we nog 4 grote kansen, maar of de keeper was zo sterk, of wij waren zo onrustig, de bal wilde er niet meer in. Een snoeiharde kopbal van Evan ging recht op de keeper en zo bleef het tot de rust 1-0.

In de rust werd het rustige veldspel geroemd door de trainer. Leuke combinaties en veel beweging. Alleen dat scoren was een dingetje. De opdracht voor de boys was simpel: snel 2 doelpunten maken en dan rustig uitspelen.

En al snel werd gehoor gegeven aan de opdracht van de trainer. Niek bezorgde de bal bij Yoep, die trok knap naar binnen en haalde uit: 2-0. Lekker om in je debuut een goal te maken. Wat later was het Jesse die de bal goed aan Daan gaf. Daan miste helaas. Danny bewees dat doorjagen altijd gevaar kan opleveren. Zijn doorzetten gaf onrust bij de Bladelse verdediging en Danny pikte de bal op en scoorde de 3-0. Missie volbracht trainer! We bleven doorgaan en kansen creëren. Een goed teruggelegde bal van Evan kwam bij Jesse. Zijn schot belandde voor de voeten van de prima ingevallen Miguel. Hij schoot echter voorlangs. Yoep legde daarna geweldig terug op Jesse, maar de keeper redde weer. Na kans 321 werd de bal ook nog eens van de doellijn gehaald. Na weer een grote, gemiste kans van Jesse riep Luuk hartstochtelijk: "hee schele!" tegen Jesse. Dit tot grote hilariteit op de bank. De goal die Jesse wel maakte, was helaas buitenspel. Vlak voor tijd trok de trainer het boetekleed aan. Zijn opmerking in de rust (zie boven) was te letterlijk genomen. Sorry boys.

De 3-0 overwinning was prima, maar we gaan komende week wel trainen op afwerken. De eerste helft was goed, maar jammer dat we de tweede helft voornamelijk bezig waren met scoren en dat we niet in positie bleven spelen. Ik snap dat dit verleidelijk is, maar in moeilijke wedstrijden moeten de patronen ook blijven lopen. Dus blijf dan ook vanuit je positie voetballen.
De kop is er af, we zijn prima begonnen. Ook met de derde helft. Een goede start!