3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 17

Velddoornweg 6
5644SZ
EINDHOVEN
tel. 040-2551846

Fc Eindhoven was de laatste tegenstander van het vorige seizoen. Een bijzondere wedstrijd zullen we maar zeggen. Nu mochten we weer naar de Genneperparken, maar wel tegen een ander team. Vorige week hadden we de kans laten liggen om een flinke score neer te zetten. Dat kwam vooral doordat we de tweede helft veel minder goed speelden. Vandaag waren we gehavend: Mike Daan en Danny waren er niet bij. De aanstelling van de scheidsrechter zorgde voor onrust binnen het team. Mondje dicht was wel duidelijk.

De eerste kans was voor de Eindhovenaren. Al na twee minuten kregen zij een vrije trap, maar deze ging over. Meteen daarna een kans voor Jesse. Een minuut later werkt Evan hard door en raakt de paal. Binnen 5 minuten zat de 0-1 er dan toch in. Luuk gaat mee naar voren en zet Daantje vrij voor de goal. Daantje schiet prima binnen, 0-1. Dit was het startsein voor doelpuntenregen met af en toe geweldig voetbal. Daantje zag na een goede aanval Jesse voor de goal staan. Normaal draait hij dan naar zijn linker, maar nu aarzelde hij geen moment en scoorde met rechts. Het spel bleef prima en we heersten het spel. De 0-3 kwam uit een mega fantastische combinatie waar o.a. Jesse, Miguel en Evan betrokken waren. De bal werd steeds direct doorgepasst.  Miguel ging uiteindelijk alleen op de keeper af en gaf de bal uiteindelijk toch breed op Evan. Het toen nog weinige publiek stond op de banken. Wat een geweldig staaltje voetbal was dit!! De Marvilde-trein denderde maar door en Jesse gaf een mooie diepe bal op Thijs N. Deze zette voor, maar Miguel kon er net niet bij. Wat later speelde Skip Jesse aan. Jesse trok nu wel naar zijn linkerbeen en haalde de trekker over. De 0-5 viel na een goede actie van Niek. Hij haalde de achterlijn en gaf voor. Daantje kopte de bal in, op de lat en met een klein tikkie zo tegen de touwen. Met een 0-5 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de nodige liters vocht bijgevuld te hebben, kregen de boys te horen dat er erg goed gecombineerd werd en dat ze dit moesten vasthouden. Er volgt immers altijd een nieuwe tegenstander en je kunt maar op elkaar ingespeeld zijn. Vol vertrouwen en in een verzengende hitte werd de tweede helft aangevangen.

FC Eindhoven had ergens een nieuwe speler opgetrommeld en deze nam de Eindhovense ploeg op sleeptouw. De eerste aanvallen waren dan ook best gevaarlijk en er werd zelf snoeihard op de lat "gekopt".  Onze jongens moesten even orde op zaken stellen. Na een verovering van onze solide verdediging kwam Skip aan de bal. Deze schiet van ver en de bal gaat prachtig over de keeper heen. Wow.... De reservebank werd gek! Een supporter van ons kwam met de rake opmerking: "dalijk denkt hij dat het een driepunter is". (Skip basketbalt ook)

Gulio moest daarna nog een keer redden, maar hoefde verder weinig in actie te komen. Luuk nog wel een keer. Hij zette zijn been nog even naar achter toen hij al gepasseerd was. Gele kaart, niet zo slim. Er volgde toch nog wat kansjes voor ons team, maar o.a. Yoep en Jesse wisten niet te scoren. En dan het moment van Thijs Z: Hij zag Daantje diep gaan. Daantje ging op de keeper af en scoorde. Na de aftrap veroverden we weer de bal. Daantje soleerde richting de keeper en scoorde door de benen van de keeper, 0-8. Twee minuten later bleek Daantje opnieuw "On fire" en zette Thijs N vrij voor de goal. Hij tikte keurig binnen. Weer twee minuten later zette Evan Jesse voor de goal vrij en ook Jesse schoot keurig binnen. Dit was alweer de 0-10.  Het bleef maar kansen stormen en toen Evan op snelheid diep werd gestuurd, kreeg de keeper nog net zijn voet tegen....Evan. Rood! De vrije trap die volgde leverde geen kans op, maar de actie erna wel. Daantje speelde op Evan en die zag Thijs N staan. Thijs tikte weer keurig binnen. Het medelijden begint nu groot te worden langs de kant, maar op het veld bleven de jongens strijden. Achterin hadden Jan, Niek, Bas en Thijs Z alles onder controle en er kwam voor de Eindhovenaren nauwelijks nog een kans. Terwijl aan de andere kant het maar doelpunten bleef regenen. Yoep speelde zichzelf vrij en zag de ruimte voor een goed schot, 0-12. Daarna volgde al snel een corner van Thijs N. Evan kopte prima binnen.

Het laatste doelpunt kon maar voor 1 speler zijn. Daantje werd door de eveneneens goed spelende Miguel weggestuurd en lobte de bal over de keeper. Toch was het slotaccoord voor de scheidsrechter. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd gaf hij nog een rode kaart aan een speler van FC Eindhoven. Deze bleek geslagen te hebben. Na de kaart werd er meteen afgefloten.

0-14 is een opvallende uitslag. Maar deze werd als team behaald. Niemand ging voor eigen succes en we bleven de kansen met voetbal creëren. We namen posities over wanneer iemand toch een keer mee naar voren kon, of bijvoorbeeld bij een corner. We speelden gediciplineerd. Dit biedt hoop voor de komende wedstrijden. Chapeau Boys!
Nog even een speciale dank aan Niek en Bjory. Zij hebben deze wedstrijd als assistent scheidsrechter gefungeerd. Onze dank daarvoor is groot!!