Een natte dag

Na 2 zonnige mooie zaterdagen niet gevoetbald mogen hebben konden we vandaag eindelijk weer “de wei” in.  Gulio is nog te geblesseerd om op goal te mogen staan, en Danny is hopelijk de volgende keer er weer bij. Thijs N was wel fit genoeg om een half uur mee te kunnen doen.
Met coach Stef in de lappenmand (vanaf deze kant veel beterschap toegewenst) zijn nu de interim trainers Pim en Stefan de komende weken aan het roer.
Pim en Stefan

Om 13.00 uur floot de scheids voor de aanvang van de wedstrijd en Marvilde startte fel. RPC werd direct terug gedrongen maar verder dan halve kansjes kwam Marvilde ook niet.
Na 10 minuten kwam RPC beter in de wedstrijd en probeerden ze ook op de helft van Marvilde gevaar te stichten. Door het vele regen wat er de gehele dag was gevallen werd het veld ook steeds meer onbespeelbaar, de 22 jongens hadden vaak echt moeite om zich staande te houden op dit zware veld.
Marvilde had het betere van het spel en dat resulteerde een kans van Jesse (kwam net te laat na een voorzet/schot van Evan. Ook Youp kreeg nog een mogelijkheid om door te breken maar het werd hem te moeilijk gemaakt door de uitkomende keeper.
Aan de andere kant moest Daan(tje) (die wederom Gulio weer uitstekend verving) ook nog een keer razendsnel uitkomen en kon met een mooie redding de aanvaller van RPC onschadelijk maken.
Zo leek het 0-0 te blijven tot aan de rust….. idd leek, want 3 minuten voor de rust zette Marvilde aan de rechter kant goed door…. Niek (naar we denken) haalde de achterlijn en zette Miguel op een vrije schietkans van 12 meter. Helaas gleed Miguel uit en met een uiterste inspanning kon hij al liggend de bal toch nog bij Jesse krijgen. Die twijfelde geen moment en schoot het leer zuiver in de rechter benedenhoek achter de mis grabbelende keeper van RPC…

Rust… even de droogte opzoeken in de kantine.

In de 2e helft begon het nog harder te regen en dat kwam het spel niet ten goede. Wederom veel glijpartijen en langs de kant kregen we medelijden met de ouders die de was-tas mee mag nemen. Onze vrees is dat de witte broekjes we een extra was beurt nodig hebben…
De wedstrijd werd echt een vecht wedstrijd en daarin hiel Marvilde zich redelijk makkelijk staande zonder zelf ook echt grote kansen te creëren. Jesse kreeg nog de grootste kans om een op een op de keeper af te gaan, maar door het onbespeelbare veld kreeg hij de bal niet goed mee, en de keeper maakte deze kans vrij makkelijk onschadelijk.
10 minuten voor het einde gebeurde aan de rechterkant een klein opstootje (Luuk kreeg een iets te stevige omhelzing van zijn tegenstander) en Jesse wilde even (te fel) voor zijn teamgenoot opkomen.
De scheids die niets gezien had, gaf na commentaar van RPC aan de zijkant rood aan Jesse.
Nu moesten de 10 hun hoofd cool houden en konden weer vol aan de bak om die 3 punten toch mee naar Veldhoven te nemen. Daarin slaagde onze Marvildrianen met vlag en wimpel want RPC probeerde het nog wel maar ze kwamen niet tot uitgespeelde kansen.
Na de 3 minuten extra tijd zag de scheids ook in dat het Marvilde was die met een man minder nog kleine counter kansjes kreeg en floot toen voor de laatste keer.

Keihard gewerkt en de 3 punten zijn binnen.

Alle toeschouwers bedankt voor jullie steun want het was vandaag geen pretje om langs de kant te kijken… respect hier voor.
Nu snel een warme mok chocomel (met een toefje slagroom) om weer een beetje op temperatuur te komen.