Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

In de stromende, maar dan ook echt stromende regen, speelden we vandaag de wedstrijd tegen Nieuw Woensel. Nog steeds onder de bezielende leiding van Stefan en Pim en natuurlijk Tamara, die alles weer uitgebreid via de app bij hield. Voor mij, Stef, was een hele wedstrijd nog te veel, maar de zeer regenachtige tweede helft heb ik gelukkig live gezien.

De boys schoten uit de startblokken. Meteen een schot van Yoep, maar die ging net naast. Bas stond in de goal, want Gulio was ziek en Daantje kon weer lekker het veld in als speler. Ook Woensel kreeg al snel een kansje, maar de boys bleven overeind. Jesse schoot recht op de keeper en Bas pakte een vrije trap van Woensel. Een zeer actieve start van de wedstrijd en het golfde dan ook flink op en neer. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam de bal bij Yoep. Hij zag Daantje diepgaan en Daantje zag op zijn beurt Evan vrijlopen. En Evan schoot de bal binnen. Vrij snel na de 1-0 kwam Daantje 1 op 1 met de keeper. Deze dwong Daantje wat naar buiten, waardoor Daantje net niet kon scoren. Jammer. Vlak voor de rust schoot Woensel nog op de paal.

In de tweede helft startte Marvilde voortvarend. Toch was het Woensel dat scoorde. Waar Bas even daarvoor een geweldige redding had, was het niet ingrijpen van de verdediging nu te veel en werd het 1-1. Marvilde ging meteen op zoek naar de voorsprong en in een scrimmage belandde de bal op de hand/arm van een Woensel speler. Hands! De heftig protesterende speler van Woensel mocht blijven staan en ontsnapte aan geel wegens fel protesteren. Yoep ging klaarstaan voor de penalty en scoorde zeer beheerst. We stonden weer voor. Toch lieten we Woensel weer terug komen en werd het al snel 2-2. De aanvalsdrang bij de blauwwitten was groot en er werden grote kansen gemist. De mooiste was een balletje tussendoor van Jesse op Yoep. Deze deed bijna alles goed. Hij zocht de openliggende tweede paal en miste op een haar na. Toch kwamen de Marvildrianen op 3-2 door een schot van Thijs, na een pass van Mike. Ook Daantje werd nog een keer weggestuurd en lobte de bal werkelijk schitterend over de keeper heen. Een vlagsignaal en veel discussie haalde een streep door deze goal.
Woensel haalde uiteindelijk toch een punt door 10 minuten voor tijd de 3-3 binnen te prikken. Doodzonde. Het slotakkoord kwam uit een corner van Thijs. De prachtige bal werd door Jesse tot een bom getransfomeerd en deze spatte helaas uit elkaar op de paal. Deze goal hadden de boys verdiend. Maar het mocht niet zo zijn. Zeiknat en enigzins teleurgesteld over de uitslag verliet iedereen het veld.

Boys, vandaag was het met vlagen onrustig, maar er is zeker strijd geleverd. Jullie hadden zeker meer verdiend! Hou vol en volgende week maar weer 3 punten. En diep respect voor alle ouders langs de kant. Goh, wat waren het er weer veel. Natte ruggen, kapotte paraplu's en koude voeten. Jullie stonden er maar weer! Dat tekent toch wel ons team!!