Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Na een paar weken van winterstop, speelden we de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Dit was tevens de laatste wedstrijd van Pim en Stefan, die fantastisch werk hebben verricht tijdens de afwezigheid van trainer Stef. Waarvoor natuurlijk enorme dank.

Om half 3 trapten we af op een verschrikkelijk veld tegen Budel. Met 2 O16 spelers in de selectie, begonnen we redelijk aan de wedstrijd. Het was een beetje rommelig en de wedstrijd speelde zich vooral op het middelveld af. Na een kwartier was er een kansje voor Evan. Een kwartier later was er de eerste kans voor Budel. Door een verkeerd stapmoment kwam er een speler van Budel 1 op 1 op Gulio af. Deze wachtte heel lang en pakte het schot uitstekend. Vlak voor de rust was er een corner voor Budel. Gulio stompte de bal weg en de bal kwam voor een tegenstander. Vanaf de 16 meter werd er op goal geschoten. Vanaf de kant leek dit schot naast te gaan, maar Bas nam geen risico en pakte de  bal klemvast. Penalty! Tot grote hilariteit en verbazing van beide teams, begeleiders, ouders, scheidsrechter en zichzelf, had Bas hands gemaakt en kreeg Budel een penalty. De scheidsrechter besloot geen kaart te geven, omdat hij de angst in Bas zijn ogen meende te zien. "De bal ging naar zijn Loel", verklaarde de scheidsrechter in de rust. Gelukkig bleef de schade dus beperkt tot een tegendoelpunt en viel er geen rode kaart.
In de rust werd er nog even nagelachen over deze situatie, maar daarna werd de focus op de tweede helft gelegd. Het middenveld en de spitsen werden aangestuurd en kregen een andere tactiek mee.

In de eerste minuut na de rust was er meteen een grote kans voor Budel. Gulio redde weed uitstekend. Hierna kwamen we beter in het spel en kreeg Evan de kans om Daantje weg te sturen met een afgemeten boogbal. Daantje controleerde de bal en schoot het onderkant lat binnen. Direct na deze 1-1 kwam Budel er uit. Op de linkerkant stond een speler helemaal vrij en binnen de minuut was het 2-1. Flink balen na zo'n mooie goal van ons. Vier minuten later mocht Julian een corner nemen. Thijs N stond helemaal vrij en "balde" de bal binnen. De wedstrijd bleef op en neer golven, maar het was Budel die opnieuw voor kwam. Wederom een fout in de verdediging en wederom kon de tegenstander vrij binnenschieten. De Marvildrianen probeerden de wedstrijd opnieuw te kantelen, maar ook de vermoeidheid begon toe te slaan. Door het niet meelopen van de middenvelders, kon Budel uithalen en Gulio was kansloos op dit perfecte afstandsschot. 4-2. Dit leek de nekslag te zijn.Toch bleven de blauwwitten strijden en kwam er weer een corner voor Julian. Ditkeer liet de tegenstander Mike inlopen en kopte Mike de 4-3 binnen. De druk op het Budelse doel werd opgevoerd en er kwamen wat meer kansjes. Plots valt Daantje op de grond en was er paniek bij scheidsrechter en spelers. Het leek op een flinke blessure, maar later bleek dit gelukkig mee te vallen. Hij moest wel vervangen worden. De laatste kans was een corner. Julian, die zijn debuut al flink had opgeluisterd, nam deze. Er volgde een scrimmage en Bas, die van de handsbal, schoot de bal door de kluwen benen tegen de touwen. 4-4. Wat een slotfase en wat een strijdlust.

De wedstrijd was niet hoogstaand, maar wel enorm spannend. De strijdlust en de kracht om terug te komen, was fantastisch. Nu snel weer het ritme terug krijgen en dan gaan we een mooi slot van het seizoen beleven. Speciale dank aan Michael en Daan van de O16. Ze hebben prima meegedaan en ons zeker geholpen bij deze spannende wedstrijd. Na de wedstrijd hebben we Pim en Stefan nog even bedankt voor de geweldige inzet in de afgelopen weken. Komende week staat er een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd op het programma. Het lijkt wel een Championsleague week.