Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na de zwaarbevochten zege op Best Vooruit in de beker, stond vandaag de wedstrijd tegen RPC op het programma. Een wedstrijd met sentimenten, maar vooraf was er afgesproken om er onbevangen in te gaan en snel te laten zien aan de Eindhovenaren dat er niet te halen viel. Met een krappe selectie werd de wedstrijd begonnen.

RPC nam meteen het initiatief en schoot in de eerste minuut op de paal. Vanaf dat moment werd Marvilde meteen wakker en begon Marvilde te voetballen. Yoep dribbelde in de 5e minuut 3 man voorbij en zette Mike vrij voor de goal. Deze tikte netjes binnen en al snel stond de 1-0 op het scorebord. Twee minuten later was het weer goed doorzetten van Yoep, waardoor de RPC-ers de weg kwijt waren. 2-0. In dezelfde minuut scoorde RPC, omdat we de sterke aanvoerder niet onder controle kregen. Dat was een domper op de goede start. Marvilde stelde snel orde op zaken en 2 minuten later tikte Mike de 3-1 binnen.Evan maakte een omhaal richting Yoep. Yoep zag Mike vrijstaan en hij tikte binnen. Yoep had een prima wedstrijd en pingelde zich het strafschopgebied in. Penalty! Yoep nam deze zelf en zette de ruststand op het bord: 4-1.

In de rust werd gecoacht op de eerste fase van de tweede helft. Controle houden en de aanvoerder onder controle houden was de opdracht. Met Gavino op het middenveld zou er iets meer controle komen.  En... blijf je kansen benutten.

Dat was niet tegen dovenmans oren gezegt. Binnen de minuut was Yoep al weer weg en zag Danny vrijstaan. Die kon net niet lekker bij de bal, maar kon het leer nog net bij Mike krijgen. Mike zette zijn grote teen er tegen en maakte de 5-1. Hierna volgde een periode voor RPC. Een kpbal op de lat, een penalty en dus de 5-2. Ondaks dat Gulio wederom de penalty stopte. Maar de rebound was voor RPC. Via de snelle aanvoerder kwam RPC ook op 5-3. Zijn voorzet kon vrij ingekopt worden. Na de 5-3 werd er weer gevoetbald door Marvilde en kregen wij weer de kansen. Ook nu stond Yoep aan de basis van een goal. Hij stuurde Damian weg en die vlamde de bal achter de keeper. Achterin speelden Thijs, Jan, Bas en Luuk een goede wedstrijd en met name Thijs zat er vaak tussen. De krachten van RPC begonnen af te nemen en Marvilde kreeg steeds meer controle. Het slotakkoord was voor de speler on fire: Yoep. Hij zette goed door en kwam weer voor de goal. Met zijn 3e doelpunt zette hij de eindstand op papier: 7-3.

Wederom werkte het hele team heel hard. Er was geen speler die verzaakte. En dat is de kracht van dit team. De twee spitsen Yoep en Mike scoorden er allebei 3 en dat is bijzonder. Het middenveld had controle, probeerden over de flanken door te komen en speelden met rust. En de hardwerkende verdediging had het soms zwaar met de goede aanvoerder, maar kwamen er met elkaar uit. Gecoacht en gesteund door een prima keepende Gulio.  Hou vol mannen. Deze wedstrijd geeft voldoende aanknopingspunten om de volgende wedstrijd weer een goed resultaat neer te zetten. Maar eerst: Carnaval!!