Zwaluwen Jeugd Beker O17 2e ronde Groep 5 08

Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Ergens in oktober bereikten we de volgende bekerronde door een eerste fase winnend af te sluiten. De wedstrijd tegen Best Vooruit, een eerste klasser, stond voor een woensdagavond op het programma. Na het zwaarbevochte gelijkspel tegen Budel, stond alweer de volgende uitdaging te wachten. Het leek wel een Champions league week. Met behulp van Daan, Michael en Thijs van O16 zouden we een hele goede wedstrijd moeten spelen om het betere Best Vooruit te kunnen verslaan. Maar het blijft voetbal en je weet nooit hoe het balletje rolt.

De allereerste kans van de wedstrijd was voor onze jongens. Evan mag flink doordribbelen, maar mist net. Na 10 minuten had Evan weer de bal. Hij passte hem iets te hard naar Yoep. Yoep ging er toch voor en dat maakte de keeper onzeker. Yoep veroverde de bal, bleef kalm tussen 2 tegenstanders en scoort. Een verrassing, maar we staan keurig op 1-0. De Bestenaren lijken overrompeld en zien de snelle Marvildrianen voorbij flitsen. Daan L. bereikte de achterlijn, sneed naar binnen en passte de bal loeihard voor. De Bestse verdediger ramde de bal op doel, maar de keeper tikte hem net uit de goal. Zo bleef het 1-0. Hierna kropen de roodzwarten uit hun schulp en combineerden er flink op los. Een regen van kansen moesten gered worden door Jan, Michael, Luuk en Bas. Soms van de doellijn en soms was het Gulio die de bal er uit rammelde. Toch was het weer Daan die doorzette, de bal bij Mike bezorgde. Mike zag Yoep opkomen en die legde terug op Evan. Een schot... Goal! 2-0 voor ons. Best verzamelde alle moed en ging weer combineren. Tussen de linies bewegend, stond er steeds weer iemand vrij. We liepen van het kastje naar de muur en terug. Maar de bal wilde er niet in en de aansluitingstreffer viel niet voor de rust.

Tijdens de rust werd er druk gesproken over het betere veldspel van de tegenstander, maar wij stonden voor. De trainer was vrij helder in zijn instructies: als je dit een kwartier volhoudt, dan gaan zij onrustig worden en krijgen wij kansen. De opstelling werd een beetje aangepast. Thijs Zi kwam in de spitspositie en Yoep zakte naar het middenveld voor de broodnodige rust.

De eerste grote kans van de tweede helft was toch weer voor ons. Ondanks de grote druk op onze goal, wisten Yoep en Thijs Zi bij de vijandelijke goal te komen, maar de keeper bracht redding. Na een kwartier (je meent het niet, het kwartier uit de speech in de rust) raakte Thijs Za de tegenstander en kregen we een strafschop tegen. Wij hoorden langs de kant een duidelijke knal, maar Thijs beweerde de tegenstander niet geraakt te hebben. Dit zou wel eens een heel vervelend moment kunnen worden. Maar Gulio was in bloedvorm en de later verkozen "man van de wedstrijd" stopte de penalty. Dit leverde een oorverdovend gejuich op van de supporters. Direct na de penalty kwam de genadeklap voor Best. Mike behield in scoringspositie het overzicht en speelde de bal op het juiste moment naar Thij Zi. Deze tikte kalmpjes binnen en.... huh? Buitenspel? Dat kon nooit! Maar de scheidsrechter moest met het vlagsignaal mee gaan en de goal werd afgekeurd. Mike verloor even zijn zelfbeheersing en kreeg de gele kaart. Ai... op een slecht moment in een loeizware wedstrijd een speler verliezen is niet handig. Maar de mouwen werden opgestroopt en Marvilde bleef hard werken. Opnieuw kregen de spelers uit Best wat kansjes, maar Gulio wenste vandaag geen bal tegen te krijgen en keepte de sterren van de hemel. Ook de hardwerkende Thijs N en Danny hielpen regelmatig mee in de verdediging. Het was er op of er onder. Toch kregen we nog twee goede kansen: Het laatse kwartier werd er niet meer gevoetbald door de tegenstander. Hierdoor speelden ze ons in de kaart. Strijden, zwoegen en alles geven is deze groep wel toevertrouwd. Opgeven doen we niet. En zo klonk, na een rode kaart voor een speler van Best, het laatste fluitsignaal en had de hardstwerkende partij gewonnen.

Zo trots als een aap met 7 lu.... stapten de blauwwitten van het veld onder het klaterende applaus van de supporters.  Een heuse teamprestatie met een speciale avond voor Gulio. Met dank aan de 3 toppers van O16, die ook een hele goede wedstrijd speelden.          Boys,dit maakt me zo trots. De manier waarop jullie deze wedstrijd er voor elkaar waren is goud waard. Voor deze wedstrijd, maar ook voor de wedstrijden in de toekomst. Op naar de volgende ronde! Mogen we die ook weer in de avond spelen?