12 mei 2019 14:30

Scheidsrechter

L.J. (Leo) Uitterhoeve

Onbekend

Doorgaans is Beerse Boys niet de meest geliefde tegenstander van Marvilde. De uitslag is meestal niet positief, al slaat dat de laatste 2 seizoenen een beetje om. Vorig jaar werd met 1-4 in Beers gewonnen, maar werd thuis met 2-3 verloren. Dit seizoen was Marvilde in de thuiswedstrijd oppermachtig (6-0) en vandaag was de wedstrijd al na twee minuten beslist. Marvilde scoorde toen de 0-1 en kwam niet meer in gevaar.

In de 2e minuut speelde Tayfun Yilmaz de bal langs de lijn aan de rechterkant diep op Max van den Akker. Max gaf voor, maar de bal werd geblokt, zodat Marvilde een corner aan de rechterkant mocht nemen. Robbert Born nam deze en nadat de bal weggekopt was door Beerse Boys kwam Robbert weer in balbezit. Zijn voorzet kwam nu precies bij Tommy van de Wiel bij de tweede paal terecht. Tommy kopte de 0-1 in het doel. Tien minuten later kreeg de thuisploeg één van haar twee grote kansen. Joop Willems gaf de bal vanaf de achterlijn aan de rechterkant in het strafschopgebied terug op Jannes Mulders. Gelukkig kon een verdediger van Marvilde nog net zijn voet er voor zetten, zodat dit een corner werd. In de 22e minuut ging Ties Bazelmans alleen op doelman Rob Wilborts af, maar zijn inzet op de rand van het strafschopgebied werd met de benen gestopt door de doelman. Twee minuten later kwam Max van den Akker aan de linkerkant bij de zijlijn in balbezit. Hij trok naar binnen en schoot richting de korte hoek. Weer was doelman Wilborts de baas. Tien minuten voor de rust werd de stand dan toch verdubbeld. Op de middenlijn tegen de rechter zijlijn gaf Sander Bertels de bal diep op Max van den Akker. In het strafschopgebied kwam deze bal tot dicht tegen de achterlijn en de doelman dacht bij de bal te kunnen. Hij bedacht zich echter en Max had een fantastisch lobje in huis. De doelman rende nog wel achter de bal aan, maar kon hem niet meer tegen houden, 0-2. In de eerste de beste aanval hierna kopte Jannes Mulders een voorzet vanaf rechts prima in. Helaas voor de thuisclub kwam de kopbal op de lat, maar bijna werd het toch nog een doelpunt. De terugspringende bal kwam tegen Tommy van de Wiel en ging zo nog bijna in het doel, maar Sam van Rooij kon er nog net bij.

In de tweede helft liet Marvilde de thuisclub aan de bal, maar Beerse Boys kwam nauwelijks tot een goede aanval. Als er al een voorzet was, dan kon Sam van Rooij deze eenvoudig uit de lucht plukken. Marvilde zelf loerde op de uitbraak en ondanks dat er vele mogelijkheden kwamen om die uit te spelen kwamen er ook voor de bezoekers nauwelijks kansen. De wedstrijd hobbelde dan ook naar de verdiende overwinning van Marvilde.

Volgende week komt Rood Wit V naar Meerveldhoven. Die derby wordt een wedstrijd met verschillende belangen. Marvilde wil winnen om bovenin mee te blijven doen. Bij een tweede plek (nu in bezit van Wilhelmina´08) in de eindstand zal de periodetitel van Eindhoven overgenomen worden en anders zou de derde periode nog gewonnen kunnen worden. Op dit moment staat Mierlo Hout in deze periode op plek 1 met 15 punten, Hilvaria staat 2e (volgende week tegen nummer 2 Wilhelmina) met 14 punten en Marvilde 3e met 13 punten. De laatste wedstrijd speelt Marvilde nog bij Mierlo Hout, dus alles is nog mogelijk.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Tayfun Yilmaz, Jelle Born, Sander Bertels (60. Dennis van de Weijer), Ties Bazelmans (84. Michael Maessen), Danny Das, Max van den Akker, Muti Nawabi (77. Vincent Bartholomeus)