RPC 1

2e klasse F

28 oktober 2018 14:30

Onbekend

Na de onverdiende nederlaag tegen Hilvaria van vorige week, kwam vandaag RPC naar Meerveldhoven. RPC is erg slecht begonnen aan deze competitie, maar wist vorige week te winnen van EFC (2-1). Voor Marvilde is RPC altijd een lastige tegenstander en vandaag zou dat niet anders zijn. Marvilde liep constant achter de feiten aan en moest uiteindelijk een 2-3 nederlaag slikken.

In de 10e minuut gaf Rick Wijnen de bal aan Guy Merrienboer die diagonaal inschoot voor de 0-1. Drie minuten later schoot Wouter van Vark vanaf rechts voorlangs. In de 19e minuut gaf Michael Maessen de bal voor vanaf links. Max van den Akker miste waarna de bal niet ver genoeg weggewerkt werd. Hierdoor kon Tayfun Yilmaz inschieten op 13 meter, helaas over het doel. Eén minuut later nam Muti Nawabi een corner vanaf rechts. Deze ging over de verdediging maar werd terug voorgegeven. Uiteindelijk kopte Tommie van de Wiel de bal op 7 meter richting Wouter van Vark. Op 5 meter schoot hij in, maar helaas recht op doelman Sten Otter. In de 26e minuut zette RPC een aanval op over de linkerkant. Uiteindelijk werd de bal breed gegeven naar rechts op Solomon Gebre Dingil en hij plaatste de bal rustig in het doel van Marvilde 0-2. In de 33e minuut plaatste Ties Bazelmans de bal op Tayfun Yilmaz die deze meteen kaatste op Danny Das. Danny raakte de bal niet goed, waardoor die niet op het doel ging. Twee minuten later een voorzet van Michael Maessen vanaf links die bij de 1e paal doorgelaten werd door Muti Nawabi. Hierdoor kon Tayfun Yilmaz met een sliding inschieten, maar de controle was er niet en dus ging de bal over het doel. In de 37e minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij ingekopt door Guy Merrienboer. Sam van Rooij kon redden met een fantastische reflex. Vijf minuten voor de rust kwam Marvilde dan toch terug in de wedstrijd. Plots viel de bal voor de voeten van Tayfun Yilmaz, die vanaf links in het strafschopgebied richting Sten Otter ging. Via de verre paal verdween de bal in het doel, 1-2. In de tweede helft leek Marvilde weer alle kans te hebben om de wedstrijd om te draaien, maar na 5 minuten was die gedachte weer verdwenen. Een corner van Bart Sonntag vanaf links werd ingekopt en van dichtbij ingetikt door Joris van der Steen, 1-3. In de 58e minuut een vergelijkbare corner, maar nu vergat Solomon van dichtbij in te schieten. De tegenaanval leverde een voorzet vanaf links op van Tayfun Yilmaz welke door Ties Bazelmans ineens ingeschoten werd door, over. Iets na het uur hielp de oud doelman van Marvilde die nu in het doel staat van RPC de thuisclub. Een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links werd gevangen en meteen weer losgelaten. Danny Das had toen geen moeite om de 2-3 in het verlaten doel te schieten. Twee minuten later pakte Rik Strijbosch de bal af van de laatste verdediger van Marvilde en liep alleen op Sam van Rooij af. Sam wist in de een-op-een redding te brengen. Tien minuten voor het einde kreeg Noud Ackermans zijn 2e gele en dus rode kaart. Marvilde bleef met een man meer wel aandringen, maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij buurman RKVVO. Ook RKVVO is niet sterk begonnen aan de competitie. Marvilde heeft 7 punten (plek 9) en RKVVO 3 (plek 13). Deze wedstrijd staat altijd op zich, dus de stand op de ranglijst zegt niets over het verloop van de wedstrijd.