70'

2e klasse F

20 april 2019 18:00

Onbekend

Op Paaszaterdag bij heerlijk weer thuis tegen Gestel. Een heel mooi vooruitzicht en uiteindelijk werd het een probleemloze avond voor Marvilde. Gestel zocht de verdediging, maar toen die tegen het einde van de eerste helft geslecht was door Marvilde, was er geen houden meer aan. Twintig minuten voor het einde was het al 6-0 maar toen geloofde Marvilde het ook wel. Grote man was Max van den Akker die 4x scoorde.

Marvilde had in Gestel op het einde van 2018 met 1-4 gewonnen en in de tussentijd is er behoorlijk veel veranderd bij de ploeg uit Eindhoven. Veel andere spelers en een andere staf. Hiermee werden de verdedigende stellingen ingenomen in de hoop de veel scorende ploeg uit Meerveldhoven tegen te houden. In de eerste 40 minuten gebeurde er dan ook weinig. De grootste kans was in de 14e minuut toen Jelle Born een corner van Ties Bazelmans vanaf links geheel vrijstaand op 7 meter via de grond over kopte. In de 42e minuut stuurde Tayfun Yilmaz Max van den Akker diep en alleen voor keeper Tommy van de Gevel maakte Max geen fout, 1-0. Twee minuten later gaf Max van den Akker de bal voor vanaf de linkerkant op Muti Nawabi. De doelman maakte een overtreding en de penalty werd onberispelijk ingeschoten door Max van den Akker, 2-0. Hierna kreeg Ties Bazelmans nog een schietkans, na een actie van Max van den Akker, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd geblokt.

In het begin van de tweede helft was er in de 46e minuut een kans voor Max van den Akker en één minuut later moest Sam van Rooij redding brengen met de voeten, maar in de 48e minuut was het weer raak. Muti Nawabi gaf de bal diep op Danny Das en die lobde de bal net binnen het strafschopgebied over de uitkomende doelman, 3-0. Twee minuten later nam Ties Bazelmans aan de linkerkant een corner en die werd bij de eerste paal prima in het doel gekopt door Muti Nawabi, 4-0. De wedstrijd was uiteraard gespeeld en afwachten was hoe hoog de score op zou lopen. In de 68e minuut gaf Vincent Bartholomeus de bal diep op Tayfun Yilmaz aan de rechterkant. Zijn voorzet werd bij de tweede paal met het hoofd binnen gewerkt door Max van den Akker, 5-0. Twee minuten later een identieke situatie. Nu gaf Tayfun de bal over de grond voor vanaf rechts en kon Max de bal eenvoudig bij de tweede paal intikken, 6-0. Hierna volgden meerdere kansen, waaronder een schot vanaf 40 meter van Muti Nawabi over de ver voor zijn doel staande doelman (naast) en een corner van Robbert Born die op de lat viel, maar gescoord werd er niet meer.

Het is altijd lastig om te spelen tegen de rode lantaarn drager, je mag niet verliezen en als je wint is het normaal. Marvilde had geen moeite met Gestel. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Wilhelmina´08 uit Weert. De ploeg die op dit moment redelijk in vorm is. Voor Marvilde is er nog van alles mogelijk, de tweede plek en in de strijd om de derde periode. Het kampioenschap lijkt vergeven aan Eindhoven av.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Vincent Bartholomeus (71. Michael Maessen), Jelle Born (Steven Cools), Ties Bazelmans, Tayfun Yilmaz, Danny Das (62. Dennis van de Weijer), Muti Nawabi, Max van den Akker