2e klasse F

7 oktober 2018 14:30

Onbekend

Bekijk hier het videoverslag van de wedstrijd

Langzaamaan weet iedereen hoe Rood-Wit wil spelen. Achterover hangen en met snelle uitvallen Jan van Hout bereiken. En dus was dat vandaag niet anders. Marvilde was 90 minuten voetballend beter, maar toch moest het genoegen nemen met 1 punt.

De eerste helft had Marvilde een veldoverwicht. Verassingsback Tayfun Yilmaz gaf een aantal prima passes op Max van den Akker en Muti Nawabi, maar dit leverde geen doelpunt op. In de 21e minuut kreeg Max van den Akker de grootste kans. Een diepe bal van Danny Das kwam bij de spits van Marvilde terecht en hij was sneller bij de bal dan de keeper van Rood-Wit. Met een tikje tegen de bal probeerde hij keeper Smulders te passeren, maar helaas reageerde de doelman van Rood Wit snel en pakte de bal voor de voeten van Max weg. Ondanks het overwicht van Marvilde kreeg Rood-Wit 1 kans en zoals verwacht liep die via een diepe bal op Jan van Hout. Van Hout kwam diep aan de rechterkant in balbezit en zijn lage voorzet kwam uiteindelijk bij Batuhan Gunuc terecht. Batuhan schoot de bal in de kruising en dus was Sam van Rooij in het doel van Marvilde kansloos, 1-0. In de laatste minuut voor de rust was er nog een prima voorzet van Max van den Akker vanaf rechts. In de eerste wedstrijd van de beker schoot Dennis van de Weijer deze ineens hard onder de lat, maar vandaag werd deze op dezelfde manier over het doel geschoten.

In de 51e minuut werd Max van den Akker diep gestuurd en met Robert Bettgens in zijn nek kon Max inschieten. Het schot was niet hard genoeg om keeper Smulders te verschalken. Twee minuten later ging Tayfun Yilmaz alleen richting doel van Rood Wit en werd neergehaald door Robert Bettgens. De scheidsrechter vond dit slechts geel waard en de vrije trap op 20 meter werd te slap ingeschoten door Danny Das. Tot het uur was Marvilde de betere ploeg en had Rood Wit niet meer te bieden dan het ene doelpunt. Maar dat is nu eenmaal het enige dat telt in het voetbal. Het laatste half uur ging de strijd meer gelijk op en als Rood-Wit koelbloediger was geweest dan was Marvilde met lege handen naar huis gegaan. In de 59e minuut nam Mitchell Slegers een vrije trap aan de linkerkant. Bij de tweede paal kopte Jan van Hout in, maar Sam van Rooij kon redding brengen. Vier minuten later had de beslissing kunnen vallen. Mitchell Slegers nam een vrije trap op 20 meter aan de rechterkant. Zijn schot raakte de grond net voor Sam van Rooij en via de handen van de doelman van Marvilde ging de bal tegen de lat. In de 67e minuut haalde Ties Bazelmans de achterlijn en zijn voorzet werd met de arm tegengehouden door een verdediger van Rood Wit. De scheidsrechter had dit niet gezien, maar gelukkig kon Robbert Born de opvolgende corner ineens bij de eerste paal binnenschieten, 1-1. In de 73e minuut schoot Tayfun Yilmaz op 20 meter op doel. Doelman Smulders kon met een uiterste duik redding brengen in zijn linkerbenedenhoek. Een kwartier voor het einde ging Rachid Chelah alleen op het doel van Marvilde af, maar zijn inzet op de rand van het strafschopgebied werd knap gered door Sam van Rooij.

Al bij al was er alles mogelijk in deze wedstrijd. Marvilde was voetballend beter en had op basis daarvan kunnen winnen, maar met een beetje pech had het ook met lege handen kunnen staan. Volgende week komt Mierlo Hout naar Meerveldhoven. Mierlo Hout is afgelopen seizoen ongeslagen kampioen geworden in de derde klasse en heeft dit seizoen drie punten gehaald. Dat is slechts één punt minder dan Marvilde, dus ook dit zal geen eenvoudige opgave worden.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz (88 Tom Vroomen), Tommy van de Wiel, Robbert Born, Steven Cools, Sander Bertels, Dennis van de Weijer (50 Gijs Kiebert), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi (46 Wouter van Vark), Max van den Akker