Scheidsrechter

S.C.A. (Stijn) van Zuilichem

Onbekend

Zie hier het video-verslag van de derby.

De wedstrijd van vandaag stond voor Rood Wit in het teken van de nacompetitie voor degradatie naar de derde klasse en voor Marvilde waren er nog meerdere mogelijkheden om de nacompetitie voor promotie naar de1e klasse te halen. Na de wedstrijd heeft Rood Wit goede zaken gedaan en is bijna zeker van klasse behoud (alleen nog ff winnen van RKVVO). Marvilde daarentegen is bijna klaar voor dit seizoen. Ongetwijfeld zijn er scenario’s te verzinnen die Marvilde in de nacompetitie brengen, maar de kans hierop is zo klein dat ik daar niet op in zal gaan.

De eerste helft bracht weinig hoogtepunten. De team hielden elkaar in evenwicht zonder goed voetbal, laat staan kansen. Jan van Hout was het meest gevaarlijk aan Rood Wit kant en Max van den Akker kreeg in de 44e minuut een schietkans vanaf rechts. Zijn schot ging voorlangs. De tweede helft was niet veel beter. In de 60e minuut kwam een corner van Mitchell Slegers voorbij de tweede paal bij Jim van Beek en zijn kopbal ging diagonaal perfect in het doel, 0-1. Marvilde probeerde het hierna wel, maar de lange ballen leverden eigenlijk nooit gevaar op voor het doel van de bezoekers. In de 70e minuut kreeg Max van den Akker een dubbele kans vanaf links, maar Mark Smulders was de winnaar. Uiteindelijk was het Remco Ruijs die in de blessuretijd van de wedstrijd de beslissing bracht en vanaf rechts in het strafschopgebied met een diagonaal schot de 0-2 eindstand op het scorebord bracht.

Marvilde heeft vandaag een zeer matige vertoning op de mat gelegd en moet genoegen nemen met een bijrol in de competitie. Als alles goed valt zou er nog een prijs uit kunnen rollen, maar de kans hierop is erg klein. Volgende week speelt Marvilde de laatste wedstrijd van deze competitie bij Mierlo Hout.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Tayfun Yilmaz, Jelle Born, Dennis van de Weijer (67. Michael Maessen), Ties Bazelmans (79. Vincent Bartholomeus), Danny Das, Max van den Akker, Muti Nawabi