Marvilde geeft wedstrijd tegen RKVVO in vier minuten uit handen.

2e klasse F

4 november 2018 14:30

Onbekend

Bekijk hier het videoverslag van de wedstrijd

In de 53e-56e en 57e minuut kreeg Marvilde doelpunten tegen. Voor die tijd was Marvilde de bovenliggende partij en erna gebeurde er weinig meer. Allee de scheidsrechter vond het nog nodig om onnodig te strooien met gele kaarten. Uiteindelijk won RKVVO ook die statistiek (5-1).

De eerste helft voetbalde Marvilde gemakkelijker en probeerde RKVVO gevaarlijk te worden met snelle uitvallen. In de 13e minuut mocht Marvilde aan de rechterkant een corner nemen, maar deed dat niet goed. Binnen een paar tellen stond Martijn van Dijk aan de andere kant op de achterlijn, maar gelukkig kon Tom Vroomen de voorzet wegwerken tot corner. Vier minuten later kwam een ingooi aan de rechterkant bij Jelle Born in het strafschopgebied terecht. Hij gaf de bal terug op Danny Das, die iets buiten het strafschopgebied de korte hoek zocht. Doelman Sven van den Oever bracht redding. Op het half uur weer een corner van Muti Nawabi vanaf rechts. Deze werd weggekopt bij de eerste paal en kwam zo weer bij Muti terecht. Zijn voorzet werd deze keer door Ties Bazelmans bij de eerste paal op de punt van het vijf meter gebied al vallend over het doel gekopt. De grootste kans van de eerste helft was voor Max van den Akker. Tien minuten voor de rust werd hij op links diep gestuurd door Michael Maessen. Op de rand van het strafschopgebied probeerde hij de bal met een lob over de uitgekomen doelman van RKVVO te spelen. Dat lukte ook, maar helaas zit het Max de laatste weken niet mee en eindigde deze bal op de lat. In de laatste minuut voor de rust stuurde Ties Bazelmans weer Max diep, nu aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam tegen de arm van een verdediger, maar de scheidsrechter (en de onpartijdige assistent die er nog beter voor stond) kende de overduidelijke strafschop niet toe.

In de tweede helft gaf Marvilde heel snel het goede gevoel van de eerste helft uit handen. Na acht minuten mocht Martijn van Dijk zomaar doorlopen vanaf rechts. Alleen voor Sam van Rooij had hij geen moeite om de 1-0 in het doel te schieten. Drie minuten later mocht Benn Soetens ongehinderd een corner vanaf rechts inkoppen, 2-0. Weer één minuut later ging Bas van Doormalen vanaf rechts richting het doel van Marvilde. Zijn lobje verdween in het lege doel, 3-0. De wedstrijd was gespeeld en buiten de vele gele kaarten hobbelde de wedstrijd naar het einde.

Door de drie opeenvolgende nederlagen komt Marvilde in de buurt van de nacompetitie plaatsen (11e), nog 1 punt boven RKVVO. Volgende week heeft Marvilde geen competitie wedstrijd en de week daarna komt Wilhelmina’08 naar Meerveldhoven. De ploeg uit Weert is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse en staat nu op de tweede plaats.