Zege ontglipt Marvilde in de laatste minuut bij Wilhelmina´08

Marvilde 1

2e klasse F

28 april 2019 14:30

Onbekend

Na de eenvoudige overwinning tegen Gestel van Paaszaterdag stond vandaag een topper op het programma, uit in Weert bij Wilhelmina´08. Beide teams staan vóór de wedstrijd op 35 punten (gedeelde 3e plaats) en behalen de laatste tijd veel punten. Vandaag werden de punten terecht verdeeld en door de nederlaag van Someren en de overwinning van EFC, staan nu Marvilde (2e +17), EFC (3e +15), Wilhelmina (4e +8) en Someren (5e +7) gelijk op 36 punten op 9 punten achter koploper Eindhoven av.

De eerste helft ging qua spelaandeel redelijk gelijk op. De eerste mogelijkheid was voor Younes Dedbih die een vrije trap van 30 meter op doel schoot. Sam van Rooij redde met de vuisten. In de 17e minuut ging Max van den Akker diep en werd tot twee keer toe aan zijn shirt getrokken binnen de beruchte lijnen. De eerste keer liet de scheidsrechter nog doorgaan, maar voor de tweede keer gaf hij een strafschop. Deze werd hard ingeschoten door Max zelf, 0-1. Twee minuten voor de rust mocht Aimane M´Rabet Eloued op de rand van het strafschopgebied uithalen, maar Sam kon redding brengen. Wilhelmina kwam weer in balbezit, maar een bal over de breedte werd onderschept door Wouter van Vark en ineens in de diepte gespeeld naar Max van den Akker. Max speelde zich vrij tegen 2 spelers en schoot vanaf 7 meter iets links van de paal op doel. Onderweg werd de bal nog even aangeraakt, waardoor deze net voor het doel langs ging tot corner.

In de tweede helft tapte Wilhelmina uit een ander vaatje. Ze gingen zeker niet beter voetballen, maar wel veel feller, op het gemene af. Daarnaast werd er op alles en iedereen verbaal gereageerd. Marvilde kwam bijna niet meer van de eigen helft af en moest zich grotendeels beperken tot verdedigen. Als er al een mogelijkheid was om er uit te komen dan leverde dat (mede door de waardeloze grasmat) meestal geen gevaar op. Lange tijd leek Marvilde toch met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de 89e minuut viel dan toch nog de gelijkmaker. Een lange bal van Youssef Koubali werd doorgekopt door Thomas Witjes en kwam zo bij Sven Peeters terecht. Hij schoot van dichtbij de 1-1 in het doel. De wedstrijd duurde hierna nog de nodige minuten, maar kansen kwamen er niet meer.

Volgende week volgen er nog een aantal inhaalwedstrijden, waaronder Marvilde – Hilvaria, waarna de stand weer gelijkgetrokken is qua gespeelde wedstrijden. Marvilde heeft nog steeds veel in eigen hand. Het kampioenschap zal nu wel definitief naar Eindhoven gaan, maar hierachter en in de derde periode kan nog alles gebeuren.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Vincent Bartholomeus (80. Dennis van de Weijer), Jelle Born, Ties Bazelmans, Tayfun Yilmaz (90. Michael Maessen), Danny Das (26. Sander Bertels), Max van den Akker, Muti Nawabi