Marvilde effectief naar ruime overwinning tegen Wilhelmina’08.

2e klasse F

18 november 2018 14:30

Onbekend

Bekijk hier het videoverslag van de wedstrijd

De tweede klasse F was op voorhand een klasse waarin de verschillen klein zouden zijn. Eindhoven lijkt de beste te zijn en zelfs een nederlaag van deze topploeg brengt de tegenstanders niet dichterbij. Voor vandaag stonden twee ploegen op de tweede plaats, maar zowel Hilvaria (5-1 bij Mierlo Hout) als Wilhelmina’08 (5-0 bij Marvilde) verloren royaal, zodat de 1-0 nederlaag van koploper Eindhoven bij EFC zonder gevolgen bleef.

Marvilde zat al snel op rozen tegen de bezoekers uit Weert. In de tweede minuut mocht Marvilde ingooien aan de linkerkant. Deze kwam al snel bij Tayfun Yilmaz terecht. Zijn kaats werd door Sander Bertels diep gegeven op Max van den Akker. Alleen voor doelman Magdi Mohamed maakte Max geen fout, 1-0. Zes minuten later kwam Max van den Akker alleen in de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant, maar zijn schot werd gered door de doelman. Na een kwartier onderschepte Jelle Born een lange bal van Wilhelmina prima en gaf de bal aan de rechterkant mee aan Max van den Akker. Zijn voorzet werd knap binnengetikt door verdediger Thomas Witjes. Tayfun Yilmaz, die in zijn rug zat, had het niet beter kunnen doen, 2-0. In de 20e minuut had de wedstrijd zomaar een andere wending kunnen nemen. Niels Roijakkers gaf voor vanaf links en vrij voor een leeg doel schoot Yassine Farah over. Later in de wedstrijd zou Tayfun Yilmaz hetzelfde doen, maar toen was de wedstrijd al lang beslist. Op het half uur nam Robbert Born op rechts een vrije trap en broer Jelle mocht bij de tweede paal de 3-0 inkoppen. Vier minuten later was het alweer raak. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts, waarna Danny Das helemaal vrij op zeven meter de doelman op zijn pad vond. De rebound was echter voor Ties Bazelmans en die kon de bal eenvoudig in het doel schieten, 4-0. Wilhelmina’08 had in de voorgaande 7 wedstrijden maar 8 doelpunten tegen, dus dit was een aparte ervaring. De tweede helft leek dus weinig meer om het lijf te hebben en dat bleek ook. In de 48e (Muhamet Gashi) en de 50e (Wessel Adriaens) minuut kwamen twee spelers van de bezoeker alleen voor Sam van Rooij uit, maar beide keren was de doelman van Marvilde de winnaar. Ook in de 62e minuut tikte Sam van Rooij een vrije trap vanaf links onder de lat vandaan tot corner. Twintig minuten voor het einde leverde een goede onderschepping op het middenveld uiteindelijk een schietkans op voor Danny Das. Op 23 meter schoot hij de bal snoeihard over de doelman en net onder de lat in het doel, 5-0. Tien minuten voor het einde vond Muhamet Gashi nog dat hij gescoord had. Een voorzet vanaf links werd door Gashi ingetikt, maar via onderkant lat kwam de bal terug het veld in. Scheidsrechter en assistent scheidsrechter zagen dat de bal niet over de lijn waren, dus protesten leverden niets op. Vijf minuten voor het einde kreeg Tayfun Yilmaz nog, zoals gezegd, nog een grote kans om de score te verhogen. Dennis van de Weijer ging prima door op links en zijn voorzet werd geheel vrijstaand op 4 meter voor een leeg doel overgetikt door de aanvaller van Marvilde. Gelukkig worden er ook nog doelpunten bewaard voor volgende week. Na 90 minuten had Marvilde dus eindelijk weer een overwinning op zak, na drie achtereenvolgende nederlagen.

Volgende week komt Beerse Boys op bezoek in Veldhoven. Beerse Boys is nooit gemakkelijk voor Marvilde (ondanks de overwinning met 1-4 in de openingswedstrijd van het afgelopen seizoen). Door de overwinning van vandaag is Marvilde niet veel opgeschoten in de stand (van 11 naar 10), maar het verschil tot nummer twee is slechts drie punten. Als volgende week ook weer de drie punten in eigen huis gehouden worden dan zal dit zeker een grotere stijging te zien geven.