82'

Groep 11 sector 4 (reserve 4e klasse)

18 april 2019 18:30

Onbekend

Onder een stralende lentezon werd er begonnen aan de halve finalestrijd tussen Marvilde 3 en UNA 4. "Onze jongens" speelden van het begin af aan met druk op de bal en bijna alle duels werden gewonnen. kansen waren er in overvloed. Na 5 minuten werd een schot van Denny Hocksenar maar net van de lijn gehaald en kort daarna was het Frank van der Woude die vanuit een vrije trap op goal wist te koppen, maar de doelman van UNA wist met een prima redding het doel schoon te houden. De aanvalstrein denderde door, Denny kwam oog in oog met de keeper, maar werd dusdanig verhinderd waardoor een goede poging op goal te schieten niet meer mogelijk was. In de 26e  minuut was het UNA die voor de eerste keer een goede aanval kon opzetten langs de rechter kant. De bal werd voor gegeven en de geheel vrijstaande spits wist te scoren. Zo werd het geheel tegen de verhouding in 0-1. Daarna kreeg UNA meer zelfvertrouwen en kreeg meer kansen, voornamelijk uit standaard situaties. Na 37 minuten schoot Nick Vonk een vrije trap maar net langs het doel. De laatste 10 minuten van de eerste helft nam het derde weer het heft in handen, maar op een paar goede corners na was er weinig gevaar in het doelgebied van UNA. Zo ging men aan de thee met een onterechte achterstand.

Kort na de rust was er dan de bevrijdende gelijkmaker. Een perfecte voorzet van Maikel Spitters werd keurig ingekopt door Rob van de Schoot. Het geloof was er weer en men drukte door om de overwinning nog voor het fluitsignaal binnen te halen. Na 1-1 bleven de kansen uit, maar de spanning was wel degelijk aanwezig. Beide teams wilden geen fouten maken en het spel werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Op een schot op de paal na gebeurde er niet veel meer…tot de 82e minuut. Met een mooie knal wist Timothy Delissen de wedstrijd te beslissen. Na de 2-1 kon UNA geen vuist meer maken om terug te knokken. De ontlading was groot na het fluitsignaal, mede omdat ze het zichzelf onnodig moeilijk hebben gemaakt. Toch was de uitslag terecht en Marvilde 3 gaat hiermee dik verdient de finalestrijd aan op 1 juni in Spoordonk tegen LSV 2.