DBS JO13-4

Groep 6 35

7 september 2019 11:15

Onbekend

Om 11.15 floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. We wilden graag wat recht zetten na het verlies van vorige week (RKVVO 7-1) en begonnen direct gretig aan de wedstrijd. Meteen druk naar voren en vooral op “de tweede bal” jagen zodat we weer snel in balbezit komen, dat was de opdracht. Meteen na de aftrap ontstonden er kleine kansjes voor Danny en Joep maar die hadden het vizier (nog) niet scherp staan. In de 5e minuut kwam DBS voor het eerst over de middellijn en zelfs in het doelgebied van onze keeper Mika…. Majd gaf een (schouder?)duw aan de kleinere speler van DBS. De scheids twijfelde niet en floot voor een strafschop. Dit cadeautje nam DBS gretig aan en schoot de bal kansloos achter Mika. 0-1 Een flinke tegenslag maar de jongens in het blauw/wit rechte al snel de rug.

In de eerste de beste aanval erna nam Thijs een hoekschop en die werd knap door Danny binnen getikt… 1-1.
Marvilde bleef druk zetten en DBS kwam er niet meer uit. Na een verkeerde doeltrap van de keeper van DBS kwam de bal nu bij Amjad en die ronde oog in oog met de keeper rustig af. 2-1
Na 21 minuten zette Marvilde een aanval via links op, Amjad, Magmod en Thijs combineerde en Magmod gaf de bal voor aan de compleet vrij staande Danny, die simpel de 3-1 binnen schoot.
Een prachtige goal met een vloeiende en vlotte aanval (Hulde voor de trainers).
5 minuten voor rust maakte Amjad zijn 2e goal, Hejran en Rayan zette druk en de verdedigers van DBS wisten geen raad en speelde zo de bal in de voeten van Amjad, die rustig een hoek uit koos en zo de 4-1 binnen tikte. We gingen nu nog meer aanvallen en af en toe moesten Luke en Rick in de verdediging ingrijpen, zodat DBS ook niet gevaarlijk kon worden.
Rust.
Na de rust was 5 minuten het spel onrustig, we speelden te snel en gejaagd.
Maar al snel kwamen er weer kansen: Bas veroverde de bal en speelde Robert in, die zag Thijs een loop-actie maken en speelde de bal de diepte in. Terwijl de keeper uit kwam lobde Thijs de bal over de keeper en de bal verdween in de goal.. 5-1.
Nu ging de machine weer op volle toeren draaien en na een hoekschop van Hejran kon Rayan de 6-1 binnen schieten. Marvilde maakte tempo want: nog 2 goals en een leider had een traktatie belooft.
Luke en Rick kregen nu hun wel verdiende rust, elke aanval van DBS wisten zij (samen met Majd) onschadelijk te maken. Amjad en Bas namen nu hun plaats in.
In de 46e minuut zetten Stan na een knappe actie Joep (aan onze linkerzijde) oog in oog met de keeper. Met een bekeken schot knalde Joep de bal binnen in de korte hoek 7-1.
DBS probeerde met man en macht te verdedigen maar vandaag kwam de blauw/witte machine niet tot stilstand. In de 49e minuut veroverde Bas de bal en die kwam bij Magmod uit….. die haalde van zo’n 20 meter ineens uit. De bal ging over de keeper via de lat naar beneden. Wel of niet over de lijn, waar is de VAR? Thijs die snel was mee gelopen kopte voor de zekerheid de bal over de lijn zodat daar geen discussie meer over hoef te zijn, 8-1.
Nog 10 minuten te gaan en het grote doel was bereikt, maar de honger naar goals kennelijk nog niet.
Met nog ongeveer 7 minuten te voetballen was het nu weer een aanval via Robert en Stan die elkaar prima wisten te vinden. Joep glipte door de verdediging heen en kreeg de bal op tijd, weer oog in oog met de keeper faalde hij niet en scoorde zijn 2e goal, 9-1.
Het slotakkoord kwam van Thijs die met een afstandsschot de 10-1 maakte. Nu vond het team dat het tijd was om Robert te laten scoren. Iedereen werkte mee om een doelpunt te gunnen aan Robert die na deze wedstrijd er mee stopt. Iedereen??? Nee helaas werkte DBS (terecht) hier niet aan mee. De tijd was te kort om die muur nog een elfde keer te slopen, na precies 60 minuten floot de scheids voor de laatste keer. Dik verdiende overwinning en de traktatie is inmiddels uitgedeeld aan de kids.