Datum

15 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na twee overwinningen van zowel Marvilde (2e klasse) als Best Vooruit (1e klasse) waren beide teams al zeker van een vervolg in de beker. Vandaag was dus een semi vriendschappelijke wedstrijd en Marvilde leek dat wel heel letterlijk te nemen. Best Vooruit was tot een paar minuten voor het einde van de wedstrijd de betere ploeg en won verdiend met 1-2. Een mooie gelegenheid voor de trainer van Marvilde om duidelijk te maken dat je geen wedstrijden wint op 80%.

Al in de vierde minuut kwam Marvilde op achterstand. Martijn van de Sande gaf de bal voor vanaf rechts en midden voor het doel kon Tim Fiolet de bal in het lege doel tikken, 0-1. Best Vooruit bleef de betere en speelde zich enkele kansen uit, maar tot grote doelkansen kwam dat dan ook weer niet. Marvilde kwam in de eerste helft geen enkele keer tot een grote kans. In de 39e minuut kreeg Robin Buiks de bal na geklungel in de verdediging van Marvilde in de voeten en na een slalom kon hij de bal in een leeg doel tikken, 0-2. In de tweede helft kwam een lange bal van Mark van Doorn (57.) bij Max van den Akker terecht. Hij gaf de bal op Muti Nawabi die op 11 meter midden voor het doel uithaalde, maar zijn schot werd geblokt. In de eerste de beste aanval hierna van Best Vooruit ging Robin Buiks aan de linkerkant op pad en gaf de bal voor vanaf de achterlijn. Op 7 meter midden voor het doel had Mark Hertogs de bal voor het intikken, maar hij miste de bal met zijn rechtervoet volledig. Best Vooruit moet welhaast in slaap gesust zijn geweest, want plots leek Marvilde op het einde van de wedstrijd toch nog langszij te kunnen komen. In de 88e minuut nam Robbert Born aan de rechterkant een corner en op een paar meter midden voor het doel kon Muti Nawabi ongehinderd inkoppen. Helaas kopte hij recht naar de keeper. Eén minuut later werd Max van den Akker neergelegd in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Max zelf, 1-2. Marvilde zette nog even aan, maar de grootste kans werd door Salim Zeroual vanaf rechts diagonaal voor het doel langs geschoten.

De volgende ronde van de districtsbeker is dus bereikt en volgende week begint de competitie weer. Voor Marvilde komt meteen een grote tegenstander op bezoek, EFC uit Eersel. Beide teams zullen in de bovenste regionen mee willen spelen, dus kunnen ze op de eerste speeldag al laten zien wat ze in huis hebben.

Opstellen Marvilde: Sam van Rooij, Tijs de Matter, Robbert Born, Jelle Born (46. Gerrit Breton), Tayfun Yilmaz, Mark van Doorn, Dennis van de Weijer (73. Jens Kantelberg), Salim Zeroual, Max van den Akker, Muti Nawabi, Mathijs de Bie (73. Rik Janssens)