6 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

J.H. (Joost) Bezemer

Onbekend

De start van de competitie was niet wat ervan gedacht/gehoopt werd voor Marvilde. Na het gelijke spel thuis tegen EFC in de eerste wedstrijd (3-3), werd vorige week verloren bij Sparta’25 (1-0). Vandaag stond weer een uitwedstrijd op het programma in Hilvarenbeek bij Hilvaria. Hilvaria is erg slecht aan de competitie begonnen. Uit bij RKVVO werd met 6-1 verloren en thuis tegen Mierlo Hout werd met 3-6 verloren. Ook Marvilde had, in tegenstelling tot vorig seizoen (2 keer 3-0 verlies), vandaag weinig moeite met de thuisclub. Na een snelle 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk 0-3.

Het eerste kwart van de wedstrijd was Marvilde duidelijk de betere. In de 16e minuut nam Muti Nawabi een corner aan de linkerkant die door Max van den Akker volledig vrijgelaten op vijf meter midden voor het doel ingekopt werd, 0-1. Zeven minuten later was er een goede aanval over de rechterkant, waarbij de bal voorgegeven werd door Clint van Doorn. Deze voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Ferry Aerts terecht op 11 meter. Ferry schoot de bal niet goed in, maar door de stuit die de bal maakte was doelman Sjors van Laarhoven kansloos, 0-2. Marvilde leek op weg naar een grote overwinning, maar na deze 2 doelpunten verdween het overwicht van Marvilde en gaf men het veldoverwicht aan de thuisploeg. Dit leverde in de 28e minuut een schot van Coen van Oorschot vanaf de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant op. Sam van Rooij bokste de bal uit het doel tot corner. Twee minuten voor de rust werd Joerie van Rijswijk aan de linkerkant bij de zijlijn gestuit. Hij wachtte niet af en nam de vrije trap snel. Aan de rechterkant stond Coen van Oorschot helemaal vrij. Coen was vorig seizoen een grote plaaggeest voor Marvilde, maar vandaag was hij niet helemaal wakker. De bal die hij van Rijswijk kreeg bracht hem alleen voor Sam van Rooij, maar hij maakte het daarna veel te moeilijk. Hij omspeelde Sam, maar schoot daarna hard voor het doel langs.

In de tweede helft speelde Muti Nawabi de bal in de 47e minuut in op Salim Zeroual op de rand van het strafschopgebied. Salim gaf de bal terug en Muti plaatste de bal net naast het doel. Het enige gevaar van Hilvaria kwam in de 55e minuut. Een corner vanaf rechts van Joerie van Rijswijk werd bij de eerste paal ingekopt, maar bij de tweede paal net voor de doellijn weggekopt door Clint van Doorn. Twintig minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Een corner van de thuisclub werd gevangen door Sam van Rooij, die daarna uitrolde naar Gerrit Breton. De lange bal van Gerrit kwam bij Ferry Aerts die alleen op de doelman af kon gaan. Hij had geen moeite om vanaf 16 meter de bal in het lege doel te plaatsen, 0-3. Twee minuten later kwam Max van den Akker aan de linkerkant in balbezit, waarna hij deze naar Mark van Doorn aan de rechterkant gaf. Mark schoot vrijstaand over. In de 78e minuut maakte Mathijs de Bie de bal goed vrij op de middenlijn en gaf hem daarna mee met Clint van Doorn aan de linkerkant. Clint kwam naar binnen en schoot vanaf 18 meter op het doel. Onderweg werd de bal aangeraakt, maar doelman Van Laarhoven wist het schot toch te keren. De rebound was voor Dennis van de Weijer, maar omdat de hoek te scherp was kon de doelman van Hilvaria de bal keren tot corner.

Na drie wedstrijd heeft Marvilde dus vier punten en staat het op een zevende plek op de ranglijst. Op doelsaldo staat Marvilde één plek boven NWC uit Asten en die ploeg komt volgende week naar Meerveldhoven. NWC is met geweldige cijfers gepromoveerd vanuit de derde klasse en heeft dus dit seizoen, net als Marvilde één keer gewonnen (Someren), één keer verloren (Beerse Boys) en één keer gelijk gespeeld (Braakhuizen).

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz (67. Gerrit Breton), Robbert Born, Jelle Born, Clint van Doorn, Mark van Doorn, Salim Zeroual, Twan Demin, Ferry Aerts (72. Dennis van de Weijer), Muti Nawabi (62. Mathijs de Bie), Max van den Akker