2e klasse F

1 december 2019 14:30

Onbekend

Foto's; Ronald Otter
Marvilde en Valkenswaard spelen deze competitie vergelijkbaar. Beide teams zijn maar weinig constant. Zo zorgde Valkenswaard er vorige week voor dat Rood Wit V de eerste punten haalde in dit seizoen en Marvilde bezorgde Beerse Boys het eerste punt in 8 wedstrijden. Weinig zekerheid vandaag dus voor beide teams. Vandaag kregen de bezoekers geen uitgespeelde kans voor elkaar en had Marvilde de wedstrijd eerder moeten beslissen. Omdat Marvilde dat niet deed bleef het tot het einde spannend, maar was de 1-0 uiteindelijk wel verdiend.

In de eerste helft was het spel zeer matig. In de 2e minuut schoot Thom van de Donk op 23 meter vanaf rechts voor het doel langs, maar gaandeweg kreeg Marvilde een overwicht en in de 42e minuut kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Na een diepe bal vanaf het middenveld, niet geheel bedoeld, ging Tayfun Yilmaz aan de linkerkant diep. In het strafschopgebied kapte Tayfun terug en plaatste breed naar Mathijs de Bie. Mathijs stond helemaal vrij en op 7 meter had hij geen moeite om de bal voorbij keeper Danilo Verus te tikken voor de 1-0.

In de tweede helft had Marvilde in de 50e minuut een grote kans om op 2-0 te komen. Clint van Doorn kwam op de punt van de 5 meter vrij aan de rechterkant, maar zijn inzet werd met de voeten tot corner verwerkt door Verus. In de 62e minuut kreeg Valkenswaard haar grootste kans van deze wedstrijd. Thom van de Donk schoot een vrije trap vanaf 23 meter iets links op doel. Sam van Rooij bokste de bal uit het doel. Dat dit de grootste kans van de bezoekers was zegt voldoende. Eén minuut later had Twan Demin een knal vanaf 25 meter in huis, maar de doelman van Valkenswaard was op zijn post. Twee minuten later nam Robbert Born aan de rechterkant een corner die door Tayfun Yilmaz bij de eerste paal verlengd werd. Helaas over het doel. Twintig minuten voor het einde kwam een aanval over de linkerkant uiteindelijk midden voor het doel bij Twan Demin terecht. Hij speelde op rechts Mathijs de Bie aan die weer voor gaf, waarna Twan Demin de bal net naast de eerste paal tikte. Valkenswaard wisselde hierna aanvallend om toch nog een beslissing te forceren, maar dat leverde ook veel ruimte op voor de aanvallers van Marvilde. Marvilde bracht Rik Janssens en Lars Neggers voor Mathijs de Bie en Salim Zeroual, maar de aanvallen waren niet nauwkeurig genoeg en dus bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Thom van de Donk tikte de bal nog uit een onmogelijke hoek (op de achterlijn) voor het doel langs, maar er was geen aansluiting.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Someren, vandaag winnaar bij RKVVO met 1-3. Bij Someren speelt Marvilde meestal niet slecht, maar de overwinning gaat zelden (afgelopen seizoen totaal onverdiend wel met 0-1) mee naar Veldhoven. Door de overwinning van vandaag is er een afscheiding gekomen in de stand. Na plek 7 is een gat van 5 punten ontstaan. Marvilde staat aan de goede kant (plek 6).

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born, Jens Kantelberg, Ties Bazelmans (46. Twan Demin), Tayfun Yilmaz, Salim Zeroual (90. Lars Neggers), Mathijs de Bie (87. Rik Janssens)