2e klasse F

10 november 2019 14:30

Onbekend

Fotografie; Ronald Otter
Vandaag speelde Marvilde thuis tegen koploper RKVVO, die bij een overwinning de 1e periode binnen zou slepen. Marvilde speelde haar beste wedstrijd van dit seizoen en stuurde de koploper met een dikke nederlaag van 4-1 naar huis. Door de nederlaag van Mierlo Hout (tegen De Valk 3-1) en het gelijke spel van EFC (1-1 tegen NWC) heeft RKVVO nog altijd kans om de eerste periode te winnen. EFC kan nog roet in het eten gooien, maar dat zal pas duidelijk worden op 22 december (EFC – Beerse Boys).

De volle 90 minuten had Marvilde de controle over de wedstrijd. De thuisploeg was fel en liet RKVVO nooit rustig aan de bal. In het verloop van de wedstrijd leverde dit de nodige fouten op in de verdediging van de bezoekers. In het eerste half uur kreeg Marvilde uit het overwicht de nodige kleinere kansen, maar keeper Willem Huijbers stond telkens goed in de weg. In de 31e minuut leek Marvilde op voorsprong te komen toen Max van den Akker vanaf links naar binnen kwam. Hij schoot uiteindelijk tegen de paal. In de 41e minuut nam Robbert Born aan de rechterkant een corner die uitverdedigd werd, maar weer bij Robbert voor de voeten kwam. Zijn hernieuwde inzet snoeihard naar de eerste paal werd net gestopt door de doelman. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Max van den Akker dan nog een keer vanaf rechts, maar ook nu kon Willem Huijbers redden. In de zesde minuut na de rust kwam Marvilde dan uiteindelijk op een verdiende voorsprong. Max van den Akker werd op links diepgestuurd, leek de bal te verliezen, maar het uitverdedigen van RKVVO was niet goed. Hierdoor kwam de bal weer voor de voeten van Max terecht en het doel was leeg, dus de 1-0 was een feit. In de 57e minuut kwam een vrije trap van Robbert Born vanaf rechts bij de tweede paal bij Ties Bazelmans terecht die net voor het doel langs kopte. Zoals gezegd werd het verdedigend bij RKVVO steeds slechter en daardoor kon Salim Zeroual in de 63e minuut de bal afpakken, de keeper uitspelen en de bal in het lege doel schieten voor de 2-0. In de 69e minuut schoot Salim vanaf links hard onderkant lat en de rebound werd door Clint van Doorn voorlangs geschoten. Een kwartier voor het einde gaf Jens Kantelberg een perfecte lange bal vanaf rechtsachter naar linksvoor. Max van den Akker ontving de bal, gaf de bal mee aan Wouter van Vark en Wouter schoot tegen de paal. RKVVO kreeg slechts kleine kansjes en in de 86e minuut viel dan ook de beslissing. Rik Janssens had een prima actie in huis aan de rechterkant en gaf daarna de bal breed op Ties Bazelmans. Door de actie van Rik was de doelman uit het doel en dus had Ties geen moeite om de 3-0 in te schieten. In de blessuretijd viel aan beide kanten nog een doelpunt. Eerst gaf Jordan Bujitu voor en tikte Bart Sanders de 3-1 in het doel en de aanval hierna leek een lange bal van Robbert Born op niets uit te lopen, totdat verdediger Dave Jongenelen de bal terug dacht te koppen op Willem Huijbers. Die had zijn doel echter al verlaten, waardoor de bal dus in het lege doel verdween, 4-1. Deze overwinning en de prima overwinning van Marvilde 2 bij DBS 2  (1-3) leverden een schitterende derde helft op in Oostenrijkse sferen.

Marvilde speelde vandaag een sterke, geconcentreerde wedstrijd. Als je dat op kunt brengen kun je van iedereen winnen. RKVVO moest dat vandaag ondervinden en als Marvilde dat elke week op kan brengen dan is er nog veel mogelijk. Volgende week gaat Marvilde in de tweede ronde van de beker op bezoek bij 3e klasser Unitas’59.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born, Dennis van de Weijer (79. Rik Janssens), Ties Bazelmans, Max van den Akker, Salim Zeroual (76. Luc Martens), Tayfun Yilmaz (65e Jens Kantelberg)