... (kopbal)

2e klasse F

27 oktober 2019 14:30

Onbekend

Vorige week speelde Marvilde een prima wedstrijd bij Mierlo Hout, maar werd onnodig verloren. Vandaag speelde Marvilde thuis tegen Oirschot Vooruit en was van het goede gevoel van vorige week weinig over. Na meerdere blunders in de verdediging werd met 1-5 verloren.

De eerste helft begon Marvilde sterk. In de 7e minuut gaf Max van den Akker de bal vanaf de linker kant voor en Ties Bazelmans kopt van dichtbij de 1-0 in het doel. Hierna waren er schietkansen voor beide teams. In de 15e minuut schoot Robbert Born vanaf 20 meter voorlangs en aan de andere kant schoot Fons Meeuwis vanaf 20 meter net naast de paal. In de 26e minuut viel de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd voorbij de tweede paal terug gekopt door Joris Swaanen en op 11 meter heeft Fons Meeuwis een prima omhaal in huis. De bal lijkt houdbaar voor de doelman van Marvilde, maar via de handen van Sam van Rooij gaat de bal toch in het doel, 1-1.

In de tweede helft geeft Marvilde de wedstrijd binnen een paar minuten uit handen. In de 48e minuut speelt Sam van Rooij de bal op Jelle Born, maar Jelle staat tussen enkele tegenstanders en raakt de bal dus kwijt. Hij maakt hierbij een overtreding en de toegekende strafschop wordt ingeschoten door Joris Swaanen, 1-2. Twee minuten later gaat Fons Meeuwis diep en hij heeft geen moeite om de bal langs Sam van Rooij in het lege doel te tikken, 1-3. Marvilde gaat snel op zoek naar de aansluiting en krijgt kansen via Ties Bazelmans (schot gestopt door doelman Niels Stockman), Max van den Akker (zijnet) en Twan Demin (op 13 meter voor leeg doel langs de bal getrapt). Uiteindelijk zakt het geloof in een goed resultaat ver weg bij Marvilde en kan Oirschot lekker wachten op meer doelpunten. In de 73e minuut speelt Sam van Rooij de bal niet goed in en kan Max van Kollenburg de bal onderscheppen. Max geeft de bal breed op Fons Meeuwis die deze in een leeg doel kan schieten, 1-4. Tien minuten voor het einde kopt Sjoerd van Straten dan nog een corner vanaf links bij de 1e paal in het doel voor de 1-5 en hiermee is de lijdensweg voor Marvilde ten einde.

Marvilde kan goed voetballen, maar vandaag waren meerdere persoonlijke fouten teveel van het goede en werd dus een dikke nederlaag geleden. Ervan uitgaande dat het niet slechter kan moet de volgende wedstrijd, uit bij Braakhuizen, een beter resultaat opleveren.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Jelle Born, Clint van Doorn, Mark van Doorn (81. Gerrit Breton), Salim Zeroual, Ties Bazelmans (70. Dennis van de Wijer), Max van den Akker, Tayfun Yilmaz, Twan Demin