Marvilde speelt doelpuntloos gelijk tegen EFC in Eersel

78'

2e klasse F

2 februari 2020 14:30

Onbekend

De eerste competitiewedstrijd kwam EFC op bezoek bij Marvilde. EFC was de betere, maar Marvilde pakte op de valreep een punt (3-3). Vandaag was het veld door de regen eigenlijk onbespeelbaar, maar toch werd er gespeeld en uiteindelijk was het veldspel nog heel behoorlijk. EFC ging veel beter om met de omstandigheden en kon ook deze keer meer aanspraak op een overwinning maken, maar ook nu werden de punten gedeeld met een 0-0 eindstand. Geen doelpunten bij wedstrijden van deze twee ploegen, dat komt niet vaak voor.

De eerste helft had EFC het spel stevig in handen. De enige mogelijkheid van Marvilde kwam in de 10e minuut toen Twan Demin vanaf 23 meter over het doel schoot. Twee minuten later kopte Max van Limpt een voorzet vanaf rechts vanaf 15 meter over het doel. In de 34e minuut ging Mark van Doorn op het moeilijke veld in de fout, waardoor Gijs Wuyts uit kon halen op 20 meter. Sam van Rooij bracht redding met de benen. Twee minuten later nam Luc Steevens een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant. Sam van Rooij bokste de bal weg en deze leek ingeschoten te worden door Rik Strijbosch. Ties Bazelmans kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog tot corner tikken.

In de tweede helft had Marvilde de wind in de rug, maar het grootste gedeelte van de tweede 45 minuten was toch weer voor de thuisploeg. De grootste kans kwam echter na 10 minuten voor Marvilde. Robbert Born gaf de bal diep op Max van den Akker aan de linkerkant van het veld. Max nam de bal perfect aan en sprintte richting het vijandelijke doel met een verdediger in de rug. In het strafschopgebied draaide hij terug naar zijn rechtervoet. Zijn bal breed op Salim Zeroual leek een goede schietkans voor Salim op te leveren, maar uiteindelijk raakte Salim de bal niet helemaal goed op 14 meter, waardoor de bal voor het doel langs ging en de grootste kans van deze wedstrijd verloren ging. Tussen de 60e en 70e minuut waren er meerdere mogelijkheden voor Gijs Wuyts, maar de bal werd telkens net niet goed geraakt of een verdediger van Marvilde wist de bal nog net te blokken. In de 72e minuut nam Robbert Born een vrije trap tegen de zijlijn aan de rechterkant, die door Jelle Born bij de tweede paal ingekopt werd. Jelle kreeg zijn hoofd niet vol tegen de bal, waardoor deze in het zijnet verdween. Een paar minuten later was er nog een vrije trap van Robbert Born iets rechts, net buiten het strafschopgebied. Keeper Jesse Theuws tikte de bal prima uit zijn rechter beneden hoek.

De wedstrijd van vandaag was erg belangrijk voor Marvilde en vooral ook bepalend voor de rest van het seizoen. Verlies zou de kans om mee te spelen voor het kampioenschap aan diggelen hebben gegooid. EFC was de betere, dus dit gelijke spel was het hoogst haalbare voor Marvilde. Na de wedstrijd tegen de koploper, komt volgende week nummer 2 (Sparta’25 uit Beek en Donk) naar het Jongelingsveld. De eerste wedstrijd tegen Sparta leverde een 1-0 nederlaag op, dus er iets recht te zetten. Daarnaast staat Marvilde nog altijd bovenaan in de strijd om de 2e periode (samen met EFC) en met nog drie wedstrijden te gaan komt die prijs steeds dichter bij.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born, Ties Bazelmans, Twan Demin, Max van den Akker, Salim Zeroual, Tayfun Yilmaz