16 februari 2020 14:30

Onbekend

Klik hier voor het Foto-videoverslag.
De tweede periode nadert zijn einde en vóór vandaag deed Marvilde nog altijd volop mee om die periode te winnen.
Ook na vandaag is dat nog het geval en duidelijk is al dat EFC (2-0 tegen Mierlo Hout) de enig overgebleven concurrent is. Zowel EFC als Marvilde hebben na 7 wedstrijden 17 punten, maar EFC heeft een doelsaldo van +9 en Marvilde +8, dus EFC is koploper. Marvilde speelt nog thuiswedstrijden tegen Sparta’25 (1 maart) en Hilvaria (8 maart) en EFC speelt op die dagen uit tegen Braakhuizen en thuis tegen Sparta’25. Daarna zal duidelijk zijn wie zich samen met RKVVO (1e periode gewonnen) plaatst voor de nacompetitie. Vandaag had Marvilde het nadeel in het doelsaldo ruimschoots goed kunnen maken. De volledige 90 minuten had Marvilde de wedstrijd onder controle, maar lange tijd bleef het nog spannend. Na het laatste fluitsignaal stond er een 2-4 eindstand op het scorebord en hiermee heeft Marvilde in de laatste 9 wedstrijden 2 keer gelijkgespeeld en 7 keer gewonnen wat in de algemene stand een gedeelde 2e plaats oplevert (gelijk met Sparta’25 in punten en doelsaldo) op 5 punten van koploper EFC.

NWC is een tegenstander die Marvilde wel ligt. Op één keer na zijn tot nu toe alle wedstrijden tegen de ploeg uit Asten gewonnen in de afgelopen jaren. Ook de thuiswedstrijd dit seizoen werd met 3-0 gewonnen. Vandaag was het dus niet anders al kwam de thuisploeg in de 9e minuut wel nog op voorsprong. Daar had het helaas wel de hulp van Sam van Rooij voor nodig. Een vrije trap op 35 meter van de achterlijn tegen de rechterzijlijn aan werd slecht genomen door Luuk Castelijns. De bal ging recht op Sam af, zonder dat er een tegenstander in de buurt was en leek al stuiterend in de handen van de doelman te gaan. Toch pakte Sam mis en was de 1-0 een feit. Gelukkig repareerde Twan Demin al binnen één minuut deze tegenvaller. Aan de rechterkant stoomde Clint van Doorn op en ter hoogte van het strafschopgebied gaf hij de bal over de grond breed op Twan. Met een heerlijke voetbeweging plaatste Twan vanaf 20 meter de bal met zijn rechtervoet in de verre hoek voor de 1-1. Hierna kwamen Salim Zeroual en Max van den Akker een keer alleen voor de doelman, maar beide keren pakte Gijs Brusewitz de bal voor de voeten weg. In de 21e minuut speelde Mark Bosch de bal vanaf de helft van Marvilde terug naar zijn eigen doelman. Salim Zeroual ging hier achteraan en Brusewitz schoot de bal aan de rechterkant achterin het veld tegen Salim aan. Hierdoor kwam deze op de rand van het strafschopgebied terecht. Max van den Akker zat er goed bij, maar lastig gevallen door een verdediger ging zijn inzet naast het doel. Eén minuut later kwam Max weer alleen voor de doelman. Op de 16 meter lijn lobte hij de bal over de uitgekomen sluitpost, maar ook deze inzet ging net naast het doel.

De tweede helft verliep gelijk aan de eerste. Na tien minuten werd Max van den Akker diep gestuurd op links. Bij de achterlijn op de punt van het vijfmeter gebied gaf hij de bal terug op Salim Zeroual. Salim kwam echter niet goed uit en in plaats van het lege doel te raken ging de bal over de zijlijn. Op het uur liet Robbert Born zien wat hij goed kan, hard schieten. Hij mocht ongehinderd opkomen en op 35 meter haalde hij uit. De doelman stond iets voor zijn doel, waardoor de bal in het doel plofte, 1-2. Hiermee leek Marvilde de wedstrijd te beslissen, maar drie minuten later was de stand alweer gelijk toen Teun van Erp vanaf 23 meter op doel schoot, 2-2. Weer drie minuten later kwam Marvilde dan wel op de beslissende voorsprong. Max van den Akker ging diep aan de rechterkant in iets binnen het strafschopgebied schoot hij diagonaal in. Brusewitz liet de bal los, waarna Clint van Doorn, die goed meegelopen was, de bal diagonaal in de kruising schoot, 2-3. Marvilde speelde beheerst verder en in de 87e minuut werd Mathijs de Bie over de as richting het doel gestuurd. In het strafschopgebied werd hij neergelegd en scheidsrechter Tempelaar uit Dordrecht kende een strafschop toe en gaf Sander van den Eijnde een rode kaart. Max van den Akker schoot de bal snoeihard net onder de lat, 2-4.

Marvilde  had vandaag geen moeite met een zwak NWC. Volgende week gaan we carnaval vieren (kantine Marvilde op maandag 24 februari) en daarna wordt de tweede periode op 1 en 8 maart dus beslist. Zoals gezegd betekent dat dat Marvilde op 1 maart zal moeten winnen van Sparta’25, waarvan het eerder dit seizoen met 1-0 verloor in Beek en Donk.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Tijs de Matter, Twan Demin, Jelle Born (85. Ties Bazelmans), Max van den Akker, Salim Zeroual (70. Tayfun Yilmaz), Muti Nawabi (82. Mathijs de Bie)