De Valk 1 (zon)

2e klasse F

26 januari 2020 14:30

Onbekend

De winterstop is weer voorbij en Marvilde begon vandaag aan het tweede deel van competitie. Die begon met de laatste wedstrijd in de heenronde, thuis tegen De Valk. De Valk is vorig jaar gedegradeerd uit de 1e klasse en weet dit jaar in de 2e klasse ook nog geen potten te breken. In de winterstop heeft de ploeg uit Valkenswaard geprobeerd om de kwaliteit te verhogen, waarbij vooral Joran Vermeulen in oefenwedstrijden heeft laten zien erg gevaarlijk te kunnen zijn. Vandaag was ook hij echter niet in staat om het Marvilde erg moeilijk te maken. Marvilde miste veel kansen, maar uiteindelijk was een doelpunt van Max van den Akker voldoende om met 1-0 te winnen.

De eerste helft ging aanvankelijk gelijk op. Grote kansen kwamen er niet. Iets na het half uur dacht Marvilde op voorsprong te komen, maar de assistent scheidsrechter van De Valk stak zijn vlag de lucht in en de scheidsrechter volgde dit signaal en keurde het doelpunt dus af. Vanaf dit moment had Marvilde de touwtjes stevig in handen. In de 42e minuut had Marvilde op voorsprong moeten komen. Jelle Born gaf voor vanaf rechts en Twan Demin had alle vrijheid om op 7 meter de bal in het doel te koppen. Toch wist hij de bal op de benen van doelman Dennis Verhoeven te koppen. In de 45e minuut kwam Salim Zeroual vanaf links naar binnen en schoot de bal richting de korte hoek. De doelman liet de bal los, maar de bal viel net niet voor de voeten van een speler van Marvilde. Meteen na de rust stuurde Dennis van de Weijer, iets aan de rechterkant, Salim Zeroual diep. Zijn schot alleen voor de doelman werd gered met de benen. Drie minuten later had Jelle Born de bal op de middenlijn en plaatste deze naar Salim Zeroual aan de linkerkant. Bij de achterlijn gaf hij hard voor, waarna de bal in een woud van benen weggewerkt werd. Jelle Born was goed aangesloten en op 16 meter schoot hij hard op doel. Weer kon Verhoeven redden. In de 58e minuut kwam dan eindelijk de dik verdiende voorsprong op het scorebord. Robbert Born gaf de bal diagonaal van linksachter naar rechtsvoor. Hier nam Clint van Doorn de bal in ontvangst en zijn voorzet werd bij de eerste paal door Max van den Akker in het doel getikt, 1-0. Waar De Valk in de tweede helft nog helemaal niets had laten zien, leek Marvilde na deze voorsprong iets te veel zelfvertrouwen te hebben. Hierdoor kregen de bezoekers twee kansen. In de 68e minuut schoot Joran Vermeulen vanaf de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant op doel. Via de handen van Sam van Rooij ging de bal tegen de buitenkant van de paal. Zes minuten later gaf Luuk Broers de bal vanaf links naar rechts, waar Vermeulen stond die met een lob probeerde de bal over de uitgekomen doelman van Marvilde in het lege doel te plaatsen. Gelukkig voor Marvilde ging deze lob net naast. De Valk gooide alles op de aanval en gaf Marvilde hiermee veel ruimte. In de 90e minuut leverde deze ruimte een rode kaart op voor de aanvoerder van De Valk, Koen van Steensel. Max van den Akker had de bal net op de helft van De Valk. Hij kapte Van Steensel uit en dacht alleen op het doel af te gaan. Hij werd echter neergehaald met een rode kaart als gevolg. Hierna kwam Max van den Akker nog een keer alleen voor de doelman, maar weer bracht Dennis Verhoeven redding.

Een dik verdiende overwinning voor Marvilde, maar uiteindelijk hadden de vele gemiste kansen toch nog tot puntverlies kunnen leiden. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij koploper EFC in Eersel. Op dit moment staan deze 2 ploegen bovenaan in de 2e periode met drie punten voorsprong op de eerste achtervolger. In de algehele rangschikking staat EFC vijf punten voor op Marvilde. Een overwinning van Marvilde is dus nodig om mee te blijven doen om het kampioenschap.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born (64. Tijs de Matter), Dennis van de Weijer, Twan Demin, Max van den Akker, Salim Zeroual (78. Mathijs de Bie), Tayfun Yilmaz (69. Muti Nawabi)