Scheidsrechter

S.P.M. (Stan) Verhaag

Onbekend

Klik hier voor de samenvatting op ons YouTubekanaal.
De afgelopen weken heeft Marvilde 2x met 1-0 gewonnen (thuis Valkenswaard en uit Someren) en vandaag kwam rode lantaarn en buurman Rood Wit op bezoek. In de 3e minuut kwam Marvilde al op voorsprong en vanaf dat moment was er al geen sprake meer van een wedstrijd. Rood Wit was kansloos en kon slechts door onoplettendheid van Marvilde in de 90e minuut tot scoren komen. De eindstand kwam hiermee op 4-1, waarmee Marvilde zowel tegen RKVVO als tegen Rood Wit met deze uitslag gewonnen heeft in deze competitie.

Zoals gezegd kwam Marvilde al in de 3e minuut op voorsprong. Ties Bazelmans nam aan de linkerkant een vrije trap en Twan Demin kreeg alle vrijheid om van dichtbij de 1-0 in te koppen. De eerste helft was van een zeer matig niveau. Marvilde speelde niet goed, maar dat was in deze derby ook niet nodig, omdat Rood Wit er helemaal niets van bakte. De enige kans van de bezoekers kwam in de eerste helft na 16 minuten, omdat Robbert Born dacht dat niemand de bal af kon pakken. Toch gebeurde dat door Imad el Bali. Op 20 meter van het doel pakte hij de bal af en deze kwam uiteindelijk bij Marijn Franse terecht. Marijn kwam alleen voor Sam van Rooij aan de rechterkant in het strafschopgebied, maar Sam bracht redding. In de 21e minuut gaf Twan Demin een steekbal op Max van den Akker, maar zijn inzet alleen voor doelman Mark Smulders werd gered door de doelman van Rood Wit. Zes minuten later werd Tayfun Yilmaz door Jelle Born over de as van het veld diep gestuurd. De verdediging van Rood Wit opende zich helemaal voor Tayfun en alleen voor Mark Smulders had Tayfun geen moeite om de 2-0 in het doel te schieten. Hiermee werd de rust bereikt, maar duidelijk was dat Marvilde deze wedstrijd gemakkelijk zou gaan winnen. In de tweede helft ging Max van den Akker in de 60e minuut diep aan de linkerkant en zijn voorzet werd van dichtbij binnen getikt door Tayfun Yilmaz voor de 3-0. Vier minuten later volgde de mooiste aanval van deze middag. Twan Demin ging diep aan de linkerkant en hield goed het overzicht door de bal naar de rechterkant te geven. Hier nam Max van den Akker de bal in ontvangst en hij speelde prima terug naar Mark van Doorn die op 11 meter in kwam lopen. De voormalig speler van Rood Wit schoot hierna eenvoudig de 4-0 in het doel. Een monsterscore lag op de loer, maar de vele aanvallen van Marvilde leverden geen doelpunt meer op. Door de aanvallende instelling van de verdedigers kon zelfs Marijn Franse nog, op aangeven van Jan van Hout, de 4-1 in het doel tikken in de 90e minuut.

Marvilde gaat nu als nummer drie, wat overigens nog niet zeker is, omdat RKVVO volgende week nog in moet halen bij Sparta’25, de winterstop in. Op 26 januari speelt Marvilde de laatste wedstrijd van de heenronde, thuis tegen De Valk. Tot die tijd wensen wij iedereen prettige feestdagen en een goede jaarwisseling. Tot ziens in 2020.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born, Ties Bazelmans (79. Dennis van de Weijer), Twan Demin, Max van den Akker (74. Muti Nawabi), Salim Zeroual, Tayfun Yilmaz (74. Mathijs de Bie)