Marvilde JO19-1 - FC Eindhoven AV JO19-2

FC Eindhoven AV JO19-2

4e klasse 13

16 november 2019 13:15

Onbekend

Een thuiswedstrijd op een ander terrein. Dat stond vandaag op het programma voor Marvilde JO19-1. Tijdens het jubileumweekend van FC Eindhoven, wilden alle team thuis spelen en zo gingen we naar sportpark Genneperparken om daar de zegereeks voort te zetten. Eenmaal aangekomen in Eindhoven, was het een gekkenhuis: 5 teams in 2 geschakelde kleedlokalen, foodtrucks die over het terrein reden, en een DJ met ogenschijnlijk een gehoorprobleem. En anders heeft hij het nu wel. Hoe kun je in vredesnaam een wedstrijd voetballen met deze herrie over de velden. Maar goed, dit waren de omstandigheden en daar moesten we het mee doen.
De wedstrijd begon erg rommelig. Er was geen rust in het spel en de passing was erg belabberd. FC Eindhoven liet meteen hun plan zien: fysiek de strijd winnen. Een paar pittige overtredingen. De eerste grote kans was toch voor ons. Jesper speelde de bal naar Benno, die passeerde knap zijn tegenstander en bereikte de achterlijn. Hij legde de bal terug op Noa en die schoot net over.
Vanuit een spelhervatting kreeg Eindhoven de eerste kans. In een rommelige situatie eindigde de bal achter keeper Rens. Een eigen goal van Mike. De koppies gingen hangen en het spel werd er niet beter op. Toch werd FC Eindhoven niet echt gevaarlijk meer. Na een korte herstelperiode, besloot het team te gaan voetballen. Er werd beter gecombineerd en de fysieke duels werden gemeden door snel rond te spelen. We kregen een aantal mooie kansen, maar de paal en de keeper hielden de goal schoon. Er was 1 ding nodig in deze wedstrijd en dat was geduld.
De achterstand in de rust was een geheel nieuwe ervaring dit seizoen. De trainer hamerde op vertrouwen, geduld en teamspirit. Samen deze klus klaren. Ook slechte wedstrijden moet je winnen. Het was niet tegen dovemansoren gezegd.
Direct vanaf de aftrap straalde het team een onoverwinnelijkheid uit. En binnen 3 minuten scoorde Niels van Herwijnen de 1-1. Noa verlengde de corner en Niels tikte keurig binnen.
daar zijn ze weer ;)
Een kwartier lang werd er op de goal van FC Eindhovev gebeukt. Er kwamen kansen, maar nog geen doelpunten. Tot het moment dat Jesper er met de bal vandoor ging en Benno bediende. Deze schoot de bal beheerst tegen de touwen. We stonden eindelijk voor.
Benno heeft helaas nog geen gifje.
Het verzet leek gebroken. Een paar minuten later kopt Noa een voorzet van Dima voor de goal en kopt Mike zijn tweede doelpunt binnen en lopen we uit naar 3-1.

Even later toch weer een hachelijk moment voor onze goal. Een slechtgespeelde bal van de tegenstander belandde in ons strafschopgebied. Rens pakte be bal binnen de 16 in zijn handen en de scheidsrechter fluit. Vanuit het strafschopgebied van de tegenstander meende hij te zien dat Rens de bal buiten ons strafschopgebied zou hebben gepakt. Wat een ongelooflijke goede ogen heb je dan. Maar gelukkig kon Rens hem overtuigen en kon de wedstrijd doorgaan.
Uit een corner ontstond weer een vreemde situatie. De bal komt via de tegenstander bij Mike en die blijkt opnieuw on fire te zijn. 4-1
Het bleef een behoorlijk fysieke wedstrijd en door slap optreden van de scheidsrechter, kon FC Eindhoven vrolijk doorgaan met overtredingen maken. Niels van Herwijnen kreeg de bal aan de rechterkant, hij probeerde op snelheid langs de meest irritante tegenstander te gaan. Deze pakte Niels zijn arm vast en bleef er enkele meters aan hangen. Veel te laat fluit de scheidsrechter en helaas was het geduld van Niels op. Hij trapte zijn tegenstander en er onstond een schermutseling (mooi woord voor iets vervelends) op het veld. de Brand was snel geblusd en de Marvilde trainer porbeerde Niels te wisselen voor hij rood kon krijgen. Helaas was de scheidsrechter onvermurwbaar en werden beide spelers van het veld gestuurd. De laatste minuten van de wedstrijd kregen we nog wel wat kansen, maar bleef de eindstand 4-1.
Terugkijkend op deze wedstrijd, was het een leerzame ervaring. De omstandigheden mogen nooit een excuus zijn om niet te presteren. Als je mee wilt doen om de prijzen, moet je ook de moeilijke wedstrijden winnen en vooral vertrouwen houden in elkaar als team. En dat is de grootste winst van deze wedstrijd. Samen staan we sterk. Als alle radartjes hun werk doen, dan loopt de machine over elke tegenstander heen. En hou dat gevoel nog maar even 4 weken vast. Wie weet waar het dan kan eindigen!