C. (Clint) van der Heyden

Accommodatie

Onbekend

Fotografie; Ronald Otter

De laatste 2 competitiewedstrijden van Marvilde waren van een prima niveau en leverden dus met veel inzet zes punten op. Vandaag stond de bekerwedstrijd bij Unitas’59 in Eindhoven op het programma. In een wedstrijd mag je zover gaan als een scheidsrechter toelaat. Unitas’59 zocht de grens op en de scheidsrechter liet dat toe en hoewel dit geregeld over de grens ging is dat natuurlijk het goed recht van de thuisclub. Marvilde dolf uiteindelijk na een 4-4 eindstand het onderspit na strafschoppen.

Al in de eerste minuut leverde een terugspeelbal, die door de doelman opgepakt werd, een vrije trap op 12 meter op voor Unitas’59. Na veel klutsballen kon Marvilde deze situatie uitverdedigen. Meteen de aanval hierna speelde Robbert Born de bal diep aan de linkerkant op Max van den Akker. Max stuitte op doelman Tom Molenberg, waarna de rebound van Tayfun Yilmaz geblokt werd. In de 27e minuut kwam Unitas op voorsprong. Vanaf 23 meter schoot Wesley Woo iets aan de rechterkant de bal in de korte hoek, 1-0. Rond de 35e minuut draaide Marvilde deze achterstand om naar een voorsprong. In de 36e minuut gaf Dennis van de Weijer de bal diep op Max van den Akker. Max omspeelde op de rand van het strafschopgebied de doelman en schoot de 1-1 in het doel. Twee minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal aan Max van den Akker, die de bal voor gaf, waarna Mathijs de Bie de bal in een leeg doel kon tikken, 1-2. Hiermee werd de rust bereikt, maar in de tweede helft gebeurde er veel.

In de 56e minuut kreeg Jelle Born de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied en naast een gele kaart voor Jelle mocht Richard Hermans een penalty nemen en binnen schieten voor de 2-2. Hierna werden er meerdere (te) forse overtredingen gemaakt door spelers van Unitas. De scheidsrechter trad hier niet tegen op, maar had wel meerdere kaarten over voor de begrijpelijke reactie vanaf de bank. Hierdoor kreeg de trainer van Marvilde 1x en de assistent trainer van Marvilde zelfs 2x geel en dus rood. De trainer van Unitas snapte heel goed dat hij ontsnapt was aan een rode kaart voor Kas Kuipers en haalde hem dus meteen van het veld af. Tien minuten later was er aan de linkerkant een één-tweetje tussen Max van den Akker en Tayfun Yilmaz. Hierna gaf Max de bal breed op Mathijs de Bie die de bal weer in kon tikken, nu voor de 2-3. Twintig minuten voor het einde reageerde Nawid Sadat het snelste bij een diepe bal en tikte de 3-3 in het doel. In de 79e minuut stuurde Jelle Born Max van den Akker diep. Op de rand van  het strafschopgebied schoot Max ongecontroleerd over het doel. Twee minuten later schoot Antonio Balta vanaf links diagonaal op de binnenkant van de paal, waarna deze terug het veld in kwam. In de 94e minuut leek Unitas dan de beslissende treffer te maken. Een  voorzet vanaf rechts werd voorbij de tweede paal ingekopt door Max Leidelmeijer, 4-3. In het alles-of-niets offensief van Marvilde werd Wouter van Vark in het strafschopgebied omlaag getrokken en de toegekende strafschop werd benut door Max van den Akker, 4-4. De wedstrijd was ten einde en de strafschoppenserie werd door Marvilde met 4-2 verloren. Hierdoor is het bekeravontuur ten einde en kan Marvilde zich volledig op de competitie richten. Te beginnen volgende week met een uitwedstrijd tegen Beerse Boys. Beerse Boys staat met 3 punten op de op één na laatste plaats, maar is nooit gemakkelijk te bestrijden.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Jelle Born, Dennis van de Weijer (80. Jens Kantelberg), Ties Bazelmans, Max van den Akker, Tayfun Yilmaz, Mathijs de Bie