Vandaag mochten we tegen Wilhelmina Boys JO13-2 aantreden in Best.
Op deze mooie zaterdagmiddag stond er een topper op programma.
De trotse koploper (wij dus) tegen de uitdagers uit Best.
Ruben was er helaas niet bij en Rick raakte licht geblesseerd aan de enkel in de warming up. Luke en Rick begonnen dus als reserve.
Opstelling: Mika; Jessy, Hejran, Amjad, Mahmod; Bas, Majd, Rayan; Joep, Danny, Thijs.
Nadat de scheids floot voor het begin van de wedstrijd kwamen de gastheren goed uit de startblokken. We werden wat terug gedrongen, maar tot grote kansen kwam het gelukkig niet. Wilhelmina Boys probeerde ons fysiek (maar wel fair) af te bluffen, maar na +/- 5 minuten begonnen we voetballend onder hun druk uit te komen.
Met snelle driehoekjes kwamen we steeds beter in het spel. Defensief gaven we in de 1e helft helemaal niets weg. Jessy, Hejran/Luke, Amjad en Mahmod/Rick zaten er degelijk kort op de aanvallers en maakten een dreiging van gevaar onschadelijk. Danny kreeg in de 10e minuut een mogelijkheid, maar hij zag Thijs over het hoofd en schoot zelf hoog over. Maar dat zou een waarschuwing moeten zijn voor de Bestenaren. Er kwam steeds meer druk naar voren en het duurde dan ook niet heel lang voordat het 0-1 werd. Via een mooie aanval van Amjad, Bas en Majd kwam de bal voor de voeten van Danny. Hij twijfelde niet en schoot de bal keurig in de linkerbovenhoek achter de graaiende keeper.
Voordat Wilhelmina Boys deze schok te boven kon komen was er een scrimmage voor de goal. De bal kwam bij Rayan terecht en die schoot het leer rustig in de rechter beneden hoek.
Een verdiende 0-2.
Marvilde gaf nu vol gas en jaagde Wilhelmina Boys compleet op. Majd veroverde wederom de bal en stuurde Thijs de diepte in.
Oog in oog met de keeper schoot Thijs snoeihard de bal in de korte hoek. 0-3
De scheids floot niet lang daarna voor de rust.
De leiders/trainers hamerde er in de rust op dat we geen moment mochten verslappen.... geen moment!!! Nu doordrukken en de tegenstander figuurlijk bij de keel pakken.
Nou die boodschap was aangekomen bij onze gladiatoren. In de 34e minuut was de wedstrijd beslist. Nu was het Majd die dwars door het midden doorliep en na een combinatie met Danny en Mahmod kon Majd de bal onhoudbaar achter de keeper schieten.... 0-4.
Onze Marvildrianen hadden nog steeds "honger" en bleven druk zetten. In de 41e minuut was het Joep die ook zijn doelpuntje mee prikte.
Nu was elke aanval ook een grote kans. Wilhelmina Boys kon het tempo niet bijbenen. In de 43e minuut was het Mahmod die snoeihard het leer in de korte hoek achter de keeper jaagde van een meter of 10...
Weer 2 minuten later was het Danny die zijn 2e van de dag maakte. Al 0-7 met nog een kwartier te gaan... Zouden we de dubbele cijfers halen?
Rayan deed in ieder geval ook zijn best, want die zorgde voor de 0-8 in de 47e minuut na een prachtig pass-hakje van Majd.
Langzaam gingen de krachten weg uit de lijfjes. Nu kwamen er wat mogelijkheden voor de gastheren maar Mika greep 2 keer goed in. En had nog een wereld redding in huis na een knap afstandsschot.
In de 53e minuut werd er nog een mooie aanval opgezet. Via Luke, Bas en Majd kwam Thijs weer oog in oog met de keeper. Wederom met een harde droge knal scoorde ook hij zijn 2e van de dag.
De tijd was helaas te kort om de dubbele cijfers te halen.
Maar voor de fans van de JO13-2 die er bij waren was het echt een geweldige wedstrijd om te zien.
Driehoekjes, positiespel, het druk zetten, juiste keuzes maken... deze wedstrijd had alles.
De lat is door je jongens erg hoog gelegd.
Op naar volgende week: dan staat EFC op het programma, dat is de volgende uitdager. Die hebben nog geen wedstrijd verloren.....
Komt allen kijken, ze hebben het nodig (en verdienen het)
Alle supporters die er nu bij waren: namens de leiding bedankt!